Förlust i första matchen

Träningen som var tänkt blev till match. Med kort förberedelse spelade HBK-damerna mot IS Halmia på onsdagskvällen och det blev förlust med 1-3.
När spelarna i HBK dam vaknade på onsdagsmorgonen så var det ingen som räknade med match. Kvällens planerade träning skulle handla om anfallsspel och hur laget uppträder i uppbyggnad.

Förutsättningarna ändrades när Leif Jönsson i Halmia hörde av sig och undrade om HBK kunde ställa upp på match för deras tänkta motståndare lämnade återbud.
På några timmar fick spelarna förbereda sig och mentalt ställa om.

HBK började bäst och pressade Halmia högt med flera bollvinster som belöning. Det var också fullt rättvist när Izabella Patel, debutant från start i damlaget, gav HBK ledningen redan i den 9:e minuten. Spelarna i blått var det bättre laget i 20 - 25 minuter sedan hade Halmia ett övertag utan att skapa målchanser.

- Vi provade olika sätt att försvara oss, både extremt högt och ett lite lägre där vi börjar strax ovanför mittlinjen. Båda funkade bra då vi inte släppte till några målchanser bakåt, säger Fredrik Andersson.

Halmias kvittering i 29:e minuten kom efter en hörna där HBK inte har övat någonting på sin organisation ännu.
Halmia hade en bra period och övertag fram till sista fem minuterna av första halvlek då HBK flyttar upp och skapar två halvchanser.

I andra halvlek börjar HBK återigen bra men efter tio minuter tar Halmia över och har ett klart övertag i bollinnehav, återigen utan att skapa så mycket målchanser.
Båda lagen gör många byten i andra halvlek och HBK tar chansen att ge flera av de unga spelarna speltid. Halmia gjorde 2-1 efter 55 minuter och sedan 31 i 70:e på ett fint avslut från ca 20 meter.

- Halmia vinner rättvist men vi fick ett kvitto på att vårt försvarsspel funkar bra både när vi pressar högt men även när vi börjar i lägre utgångsposition. När vi hamnar i ett mellanting får Halmia ytor att spela i och det får vi korrigera framåt.

HBK har prioriterat försvarsspel hittills och det är först denna vecka som laget tänkt börja med anfallsspel. Det fanns ändå fina kombinationer där HBK spelar på få tillslag och hittar intressanta lösningar.
- Kul att både Nellie Granstam och Elsa Karlsson fick debutera och båda gör bra ifrån sig. Emma Orrdal gjorde också comeback med en klart godkänd insats.

-Jag är nöjd med samtliga spelare där ingen når någon topp men samtidigt faller ingen ur ramen och vi fungerade fint som lag. Nu skall vi fortsätta träna hårt och börja bygga vår offensiv i olika delar av planen, säger Fredrik Andersson, damlagets tränare.

IS HALMIA - HBK DAM  3 - 1

Laget Emma Orrdal – Emmy Ecklein (78), Jennifer Andersson, Emma Skantz, Saga Holm – Arbnora Robeli (70) – Nellie Granstam (60), Matilda Johansson, Elvira Johansson, Izabella Patel (72) – Elsa Karlsson (80).
Avbytare Sandra Holm (60), Ebba Sandgren (70), Ida von Schedvin (72), Ellen Odefalk (78), Alva Arvidsson (80), Julia Väldesjö, Emma Patel.
Mål 0-1 (9) Izabella Patel, 1-1 (29) Isa Rönneblad, 2-1 (55) Azra Tokovic, 3-1 (70) Alva Johansson