Ett märkligt självmål gav HBK segern

Sista matchen i The Atlantic Cup spelades mot engelska Brentford FC B. Efter ett tidigt baklängesmål lyckades HBK vända till seger efter ett väldigt märkligt självmål. Därmed vann HBK två av tre matcher i The Atlantic Cup.
Första riktiga chansen i matchen var HBK:s. Alexander Johansson kom i ett bra läge och fick i väg ett bra skott där målvakten fick sträcka på sig för att få den på fingertopparna till hörna. På den efterföljande hörnan vann Brentford bollen utanför eget straffområdet och startade en snabb omställning. De kom fram på högerkanten och spelade in bollen igenom straffområdet, där Nathan Young-Combes klippte till direkt med högern utan chans för Malte Påhlsson i målet när han placerade bollen i bortre nätgaveln.

Ledningen varade inte speciellt länge utan i stället kunde HBK vända till ledning på bara några minuter. Först fick HBK en vänsterhörna som slogs av Simon Lundevall och Marcus Olsson mötte med huvudet vilket innebar 1-1.

Tre minuter senare spelade engelsmännen huvudlöst i eget straffområdet. Kortpassningar där de blev hårt pressade av Alexander Johansson och Simon Lundevall. Daniel Oyegoke drev in mot sitt eget mål och försökte sen rensa bollen. Dock inte bättre än att den tog på Tristan Cramas ben och studsade i eget mål. Samme Crama var olycklig då det var han som tidigare orsakat hörnan som HBK kvitterade på.

Brentford fick efter hand lite mer boll samtidigt som HBK sjönk lite med laget. De rödvitrandiga laget hade en del inspel som kunde blivit farliga men HBK kunde avvärja.  Med drygt tio minuter kvar föll en engelsk spelare i straffområdet men domaren valde att fria. Detta i en period där Brentford tagit över mycket och HBK fick mest försvara sig.

Den stora chansen kom (41) när målskytten Toung-Combes fick målet strax framför mål, spelade i sidled till Daniel Oyegoke, som i fritt läge fick en snedträff på sitt skott som gick till inkast.

Det hände inte mer i första halvlek och inför andra gjorde HBK ett dubbelbyte. Marcus Olsson och Emil Tot Wikström utgick och ersattes av Andreas Bengtsson och Erik Ahlstrand.

Inledningsvis på andra halvlek kom HBK högre upp i banan än under slutdelen av första halvlek. HBK var nära att skapa första chansen i andra halvlek när Kazper Karlsson (56) vann en boll men fick inte fram bollen till Mikael Boman som kunde fått ett bra läge.

HBK gjorde fyra byten på en gång, in med Melvin Sjöland, Samuel Kroon, Albin Ahlstrand och Sadat Karim i stället för Boakye, Karlsson, Lundevall och Boman. Detta medförde att Erik Ahlstrand klev in centralt i banan.

Ett par minuter senare kom Andreas Bengtsson runt på kanten och fick i väg ett fint inlägg som gick över huvudet på en mittback och damp ner på Alexander Johanssons fötter men han blev lite överraskad och det blev inget av det.

Malte Påhlsson fick visa sin klass när HBK tappade boll utanför straffområdet och Alex Gilbert fick till ett bra skott som dock Malte kunde styra med fingertopparna till hörna.

Med dryga kvarten kvar kom nyförvärvet Villiam Dahlström in i stället för Alexander Johansson på topp. HBK var strax därefter att ställa till det lite för sig när det blev missförstånd mellan två spelare i  eget straffområde och Brentford kom till skott men detta täcktes bort, liksom det efterföljande inlägget.

Precis som i första halvlek hade då Brentford tagit över spelet och HBK fick försvara sig mycket. Ryan Trevitt fick nästa chans (81) att kvittera när han efter inspel fick skottläge vid straffpunkten men hans skott gick över ribban.

När matchuret precis skulle passera 90 minuter vårdade HBK bollen bra i ett anfall och Erik Ahlstrand hittade Sadat Karim i ett bra läge, han vände om men fick inte till avslutet tillräckligt bra. Något mer hände inte i matchen utan HBK kunde ta med sig tre poäng i The Atlantic Cup.

Halmstads BK – Brentford FC B  2 – 1

Malte Påhlsson – Thomas Boakye (Melvin Sjöland, 62), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Marcus Olsson (Andreas Bengtsson, 46) – Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 46), Joel Allansson, Kazper Karlsson (Samuel Kroon, 62), Simon Lundevall (Albin Ahlstrand, 62) – Mikael Boman (Sadat Karim, 62), Alexander Johansson (Villiam Dahlström, 75)
Avbytare Malkolm Nilsson Säfqvist, Zacharias Nilsson, Alexander Berntsson, Jonathan Svedberg, Oscar Murro, Johan Gudmundsson, Taulant Parallangaj, Pontus Carlsson
Mål 0-1 (8) Nathan Young-Combes, 1-1 (12) Marcus Olsson, 2-1 (15) självmål av Tristan Crama
Spelplats Estadio Muncipal de Albufeira (Portugal)