Boakye om lägret och matchen i morgon

Thomas Boakye gör sin femte säsong i föreningen och i morgon kan han göra sin 149:e match för HBK:s herrlag. Han trivs på lägret under sitt första besök i Portugal.
Inför 2018 kom han till HBK efter att tidigare representerat Östersunds FK och Varbergs BoIS i Sverige. Han har blivit kvar i föreningen och har hittills har han spelat samtliga minuter i de tre inledande matcherna på säsonger.
- I morgon ska jag spela första halvlek, säger Thomas.

Det är första gången som ghanesen är i Portugal.
- Här är väldigt fint. Det är första gången som jag är i Portugal och vi har det jättebra. Vi bor väldigt havet och jag promenerar gärna längs stranden. Bada har jag inte gjort för det är för kallt i havet, säger Thomas precis innan han tittar på termometern som visar 19 grader (jämfört med 6 grader i Halmstad).

I lördags var det match mot FC Köpenhamn, en match som slutade med förlust med 1-2.
- Vi gör en väldigt stark match och bra prestation. Tyvärr fick vi en skitstraff emot oss. Domarna vill annars inte blåsa utan det är mer "fortsätt, fortsätt". Annars vara alla glada för att vi jobbat hårt i HBK:s filosofi, men nu fokuserar vi på nästa match. 

I går var det ingen fotbollsträning men på måndagsförmiddagen var de tillbaka på den gröna härliga ytan.
- Vi hade fotbollsträning i morse där vi började med anfallsspel, sen possession och sen sju mot sju. Vi har oftast två träningar om dagen och vi jobbar bra.

På tisdagen väntar match mot Vålerenga Fotball från Norge.
- Vi har i dag tittat på deras anfallsspel. De är duktiga possession och ett br anfallsspel. De är också aggressiva och kommer pressa oss högt. Magnus har sagt till oss att det gäller att passa bollen snabbt och hjälpa varandra, säger Thomas Boakye avslutningsvis.


#2 Thomas Boakye

Född 10 maj 1993
Från Varbergs BoIS 2018
Allsvenska matcher/mål 22/0
Kvalmatcher/mål 2/0
Superettan matcher/mål 78/6