"Alle" avgjorde mot Vålerenga

I matchens 85:e minut avgjorde inhopparen Alexander Johansson när HBK slog Vålerenga med 2-1.
På bilden ovan syns målskyttarna Alexander Johansson och Alexander Berntsson.

Det för dagen gulklädda HBK försökte från början med att sätta hög press mot Vålerengas backlinje men Oslolaget spelade sig ofta ur pressen med ett bra passningsspel.

Vålerenga hade ett större bollinnehav än HBK under den första kvarten, utan att skapa några heta målchanser. Därefter skapade Vålerenga några halvfarliga lägen som ofta startade på deras högerkant.

Det var den svensk-tunisiske Amor Layouni som var ett hot för HBK:s backlinje. Han hade ett skott tätt utanför och slog några inlägg som skapade en del problem i HBK:s straffområde. Vålerenga hade efter ett längre bollinnehav också ett skott tätt över Malkolms ribba.
HBK:s första riktiga målchans kom i den 26:e minuten när Villiam Dahlström kom fri på en långboll. Vålerengamålvakten gjorde en fin benparad och returen sköt Karim Sadat tätt utanför.

Startelvan mot Vålerenga. Bakre raden Malkolm Nilsson Säfqvist, Erik Ahlstrand, Sadat Karim, Villiam Dahlström, Joseph Baffo, Alexander Berntsson. Främre raden fr v Pontus Carlsson, Joel Allansson, jonathan Svedberg, Marcus Olsson, Thomas Boakye.

Tre minuter senare tog HBK ledningen med 1-0. Erik Ahlstrand slog en frispark in i Vålerengas straffområde och efter några nickar hamnade bollen hos Karim som snyggt spelade fram bollen till Alexander Berntsson, som från straffområdeslinjen, sköt ett lågt skott intill målvaktens högra stolpe.

Vålerenga fortsatte att komma runt på kanterna och skapade därigenom några farliga lägen som HBK-försvaret kunde klara av.

I den 36:e minuten kom Dahlström igenom i straffområdet men skottet täcktes. Vålerenga avslutade halvleken starkt och vid två tillfällen gjorde Malkolm två fina räddningar och HBK kunde gå till halvtidsvilan med en 1-0-ledning.

Spelarna i båda lagen ropade flera gånger i första halvlek på frispark utan att domaren blåste.
När den andra halvleken startade kom Andreas Bengtsson in på vänsterbacksplatsen i stället för Marcus Olsson.

Vålerenga fortsatte i andra halvlek med ett stort bollinnehav och försökte komma igenom HBK:s försvarslinje med ett snabbt passningsspel och spelvändningar. Men de lyckades inte skapa några heta målchanser den första kvarten av andra halvlek.

Den farligaste chansen kom i den 60:e minuten när HBK-spelarna ropade att bollen var över kortlinjen men domarteamet lät spelet fortsätta. Bollen hamnade till slut framför en fristående Vålerenga-spelare som missade bollen och Baffo kunde sparka ut bollen till hörna.

I den 62:a minuten gjorde Magnus Haglund fem byten och efter det öppnade spelet upp sig mer. HBK fick en chans till en omställning när Vålerengas målvakt missade ett uppspel men HBK slarvade med den sista passningen och det blev inget av den chansen.

Nu ökade Vålerenga pressen och i den 71:a minuten kom de fram på vänsterkanten och sköt ett bra skott som Malkolm räddade. HBK försökte kontra och Alexander Johansson fick en fin boll i djupet men kunde inte ta sig förbi försvararen.

Vålerengas kvittering till 1-1 kom i den 77:e minuten. De kontrade snabbt och bollen hamnade hos Osame Sahraoui, på vänsterkanten, och han drev bollen in mot straffområdet och från straffområdeslinjen pricksköt han ett skott, ribba in i Malkolms vänstra kryss.

Två minuter senare var Vidar Örn Kjartansson ytterst när att göra 2-1 till Vålerenga. På ett inlägg från högerkanten kunde han omarkerad vid straffpunkten nicka mot mål men Malkolm gjorde återigen en kvalificerad räddning och fick ut bollen till hörna.

Sedan var det HBK:s tur att vara nära att göra 2-1. Lundevall spelade in bollen, efter fint förarbete, till Emil Tot-Wikström i straffområdet. Vålerengas målvakt gjorde en mycket fin räddning och stötte bollen i stolpen. Vålerengaförsvaret kunde sedan slå bort bollen.

Fem minuter från slutet kom HBK:s vinstmål. Erik Ahlstrand spelade fram bollen till Alexander Johansson med en fin passning på vänsterkanten. Alle tog sig förbi backen och sköt ett skott som målvakten räddade. Returen kunde Alle ta hand om och från nära håll stötte han bollen i mål.

Vålerenga försökte skapa lägen för en kvittering på slutet men HBK:s försvar kunde hålla undan och se till att HBK vann matchen.

VÅLERENGA - HALMSTADS BK   1 - 2

Malkolm Nilsson Säfqvist - Thomas Boakye (Melvin Sjöland, 63), Alexander Berntsson, Joseph Baffo, Marcus Olsson (Andreas Bengtsson, 46) - Erik Ahlstrand, Joel Allansson (Kazper Karlsson, 63), Jonathan Svedberg (Emil Tot Wikström, 63), Pontus Carlsson (Simon Lundevall, 63) - Sadat Karim (Mikael Boman, 73), Villiam Dahlström (Alexander Johansson, 63)
Avbytare Malte Påhlsson, Zacharias Nilsson, Andreas Johansson, Taulant Parallangaj, Albin Ahlstrand, Oscar Murro, Johan Gudmundsson
Mål 0-1 (29) Alexander Berntsson, 1-1 (77) Osame Sahraoui, 1-2 (85) Alexander Johansson