"Toni" har många fina minnen från HBK-tiden

Med nummer 10 på ryggen spelade Antonio Rojas i HBK under fem säsonger. Han fick starta med ett allsvenskt avancemang och även avsluta med ett dito. Totalt gjorde han 182 matcher i HBK-tröjan.
Det var hemma i Paraguay som hans fotbollskarriär startade. Som 20-åring tog flyttade han till Helsingör och spelade för Hellerups IK.
- Jag var i Hellerup en ganska kort tid innan det blev Asmundstorps IF i div. 3. Därefter tog jag steget över till Ängelholms FF som då spelade i div. 1 och sedan även i Superettan.

Efter fem år för de gultröjade ÄFF valde han att lämna redan innan laget hade spelat färdigt det allsvenska kvalet.
- Jag hade problem med baksidan då jag dragit av en hel muskel vid rumpfästet. Det var många som inte trodde att jag skulle kunna komma tillbaka. Simon Bakkioui hjälpte mig och samtidigt ville Jens Gustafsson ha mig som spelare, minns "Toni".


Antonio Rojas har gjort mål mot Östers IF under sin första säsong 2012. Jublar här tillsammans med Johnny Lundberg. Numera bor båda i Landskronaregionen.

Alla i Ängelholm var inte glada när han skrev på för HBK, då de kvalade för spel i Allsvenskan medan HBK hade åkt ner i Superettan. Det blev spel i HBK under fem säsonger och där en av hans första upplevelser i föreningen blev till ett stort minne.
- Jag har ju många bra minnen från tiden i HBK men ska jag välja ett så måste det vara när vi var på teambuilding i Karlsborg. Dagen innan hade jag lämnat Paraguay där det var 45 grader varmt och dagen efter var det -15 grader. Det var den trevligaste upplevelsen som jag någonsin har upplevt, tycker "Toni".

Under tiden i HBK var han med om avancemanget första säsongen genom kvalseger mot GIF Sundsvall. "Toni" gjorde under detta år inte mindre än nio mål som innermittfältare.
- Jag var en ganska teknisk spelare med bra koll på spelet och ganska lugn, vågade att ta fram bollen. När jag kom till HBK fick jag lära mig att också jobba hårt för laget.


Glädje efter att ha gjort 3-1 mot HIF 2014. I bakgrunden Mikael Boman.

2013 blev det ny kvalseger mot GIF Sundsvall och han var en av de som stannade kvar ända fram till nästa kval. För efter degraderingen 2015 var han även med om att året efter besegra Helsingborgs IF och återta platsen i Allsvenskan. Det var för övrigt Antonio som låg bakom inspelet så att en HIF-back gjorde självmål till 1-1 på Örjans vall i första matchen.

Inför 2017 lämnade han för spel i Kristianstad FC där han återförenades med sin gamle tränare från Ängelholms FF; Joakim Persson, nu i Varbergs BoIS.
- När man blev lite äldre började man prioritera lite andra saker. "Jocke" körde från Helsingborg så vi kunde samåka. Det blev inte så länge där, då jag fick problem med höften, säger "Toni" som under sitt år i Kristianstad var assisterande tränare och mötte bl.a. HBK i Svenska Cupen.


Glädje tillsammans med Gudjón Baldvinsson 2014 i matchen mot Brommapojkarna.

Han jobbade samtidigt som elevassistent på en skola och skrev på för IK Wormo.
- Det blev inte så mycket spel där. Jag fick reda på då att min höft var helt paj och i våras bytte jag höften. Jag mår idag mycket bättre även om jag inte ännu kan spela padel eller tennis.

Fotbollen har han lämnat som aktiv men han följer gärna sina favoritlag fortfarande.
- Jag följer HBK och Ängelholm då man har känslor för de klubbar man har spelat i, säger "Toni" som var på plats vid kvalmatchen förra året på Örjans vall. 


Sista matchen med gänget. HBK har precis slagit HIF i kvalet på Olympia 2016. Tillsammans med Simon Silverholt och Fredrik Liverstam firas avancemanget.

Från sin tid i HBK har han fortfarande kontakt med Joseph Baffo och Alexander Berntsson i årets lag. Givetvis följer han VM-matcherna även om han nu går en utbildning.
- Jag utbildar mig till undersköterska i Danmark så jag pendlar till Helsingör. Har precis praktiserat under sex månader på en psykklinik, säger Antonio Rojas som är klar med sin utbildning om exakt ett år.

Antonio Rojas har hunnit bli 38 år och bor numera i Landskrona med sin sambo och två barn.


Antonio Rojas Gimenez

Född  27 mars 1984
Klubbkarriär  Cerro Porteno (-2003), Hellerups IK (2004), Asmundstorps IK (2005-06), Ängelholms FF (2007-11), Halmstads BK (2012-16), Kristianstad FC (2017), IK Wormo (2018)
Allsvenska matcher/mål  75/3
Kvalmatcher/mål  3/0
Superettan-matcher/mål  51/9
Vinnare  kvalsegrar 2012, 2016