P17 spelade oavgjort

P17 fick ”bara” med sig 2-2 mot Utsikten i den 3:e och avgörande matchen i ligacupen mot Utsikten på bortaplan under söndagen.

Förutsättningarna var glasklara inför matchen där HBK:arna var tvungna att vinna för att vinna gruppen då Utsikten hade bättre målskillnad från tidigare matcher.

HBK inleder lite trevande i början av matchen och efter att Utsikten vunnit boll på mittplan kan man placera in 1-0 redan i minut 10. Därefter tar bortalaget tag i taktpinnen och skapar en del inspel och avslut mot mål men utan resultat. I den 20:e minuten hittar Altin Mazreku pannan på Olle Johansson som gör 1-1 efter hörna. Det blir också ställningen i paus.

Andra halvlek är en ganska jämn historia med lite fördel för HBK i bollinnehav men Utsikten skall återigen ta ledningen med ett skott utifrån som letar sig hela vägen in i mål (74). HBK som inte har något att förlora i det läget satsar offensivt och Altin Mazreku testar skott utifrån som målvakten kan avstyra, Malte Persson testar med nick och Hjalmar Åberg nickar i ribban inom loppet av 10 min.

Kvitteringen skulle dock komma genom Emir El-Khatemi som trycker dit en hörna. (90) Sista chansen skulle också gå till HBK och efter fast situation är Zack Gustafsson en tå ifrån att avgöra matchen.

Men 2-2 står sig till Utsiktens stora glädje och de vinner gruppen före HBK.

- Vi kommer inte riktigt upp i den nivå som vi bör i denna matchen. Vi skapar nog med chanser för att avgöra matchen men vi måste höja effektiviteten framåt på de chanser som skapas, avslutar Viktor Ljung assisterande i P17.

Utsikten P17- HBK P17, 2-2 (1-1)

Startelva Julian Hallonlöf - Emir El-Khatemi, Bleon Kurtulus, Hjalmar Åberg, Albin Hyseni (Wilton Ljunggren, 55) - Vincent Johansson (Dilon Ademi, 85), Edis Helic (Nikola Vrban, 55), Olle Johansson, Altin Mazreku - Zack Gustafsson, Lukas Ek (Malte Persson, 70)

Avbytare utan speltid Erion Maxharraj, Sinisa Antunovic, Issac Carlsson

Mål 1-0 (10), 1-1 (20) Olle Johansson (Altin Mazreku), 2-1 (74), 2-2 (90) Emir El-Khatemi (Altin Mazreku)