Klubbchefen informerar

HBK-are,


För ett år sedan var det mycket tungt när herrlaget förlorade kvalet och åkte ur Allsvenskan. Eftersom säsongen 2021 slutade så sent, så var det mycket stressigt för alla inom föreningen för att få allt på plats inför 2022.


Det var extremt starkt av herrlaget att komma igen efterdegraderingen 2021 och studsa tillbaka och i den näst sista omgången bli klaraför Allsvenskan 2023. Det är fantastiskt att vi nästa år gör den 56:e säsongen i Allsvenskan och är då tillsammans med Örgryte IS den åttonde bästa klubben i Sverige när det gäller antalet allsvenska säsonger.


Damlaget gjorde också en mycket bra säsong och klarade av målet att bli klara för div. 1 2023. Vi har nu inför nästa säsong förstärktorganisationen kring laget ytterligare och kommer 2023 att på tjejsidan ha ett akademilag, F17, med en spännande trupp och stark ledarstab.


Vår pojkakademi fortsätter med bra prestationer och de treakademilagen spelar även 2023 i de högsta serierna.
I herrlaget har det i snitt varit 5,53 spelare/match som har fostrats i vår akademi och i år var det fyra akademifostrade spelare som debuterade i Superettan. Inför nästa säsong har två spelare från akademin lyfts upp till A-lagstruppen.


Dessutom har vi många killar och tjejer i våra andraverksamheter som Ungdomssektionen och Fotboll för alla.


HBK FFA, Fotboll för alla, har deltagit i olika cuper inom parafotbollen och har vunnit flera medaljer.


En viktig del av HBK är vårt CRS-projekt, #Framåt, och Isabella Falk är koordinator för det arbetet. Det har gjorts många skolbesök och kompissnack tillsammans med spelarna från dam- och herrlaget. I #Framåtsregi genomfördes en föreläsning med skådespelaren Morgan Alling som handlade om psykisk hälsa och utanförskap.


Det har också varit mycket positivt med att många har kommit till Örjans vall på våra hemmamatcher och HBK vann publikligan i Superettan med ett snitt på 3 364 åskådare. Under året har klacken också blivit större och har skapat en härlig inramning till matcherna och det har uppskattats av såväl spelare, ledare och klubben.


Vid varje hemmamatch är många ideella krafter som ställer upp och ser till att allt fungerar på ett mycket bra sätt. Jag vill här framföra ett stort tack för det fina arbetet. Som ett bevis på att HBK har bra publikservice under matcherna tilldelades HBK ”Den gyllene tårtspaden” för bästa matcharrangemanget i Superettan 2022.


Vi har också märkt ett ökat stöd från samarbetspartners och det är vi mycket tacksamma för och hoppas på ett fortsatt stöd inför 2023.


Nu jobbar vi för fullt inför nästa säsong. Managern Magnus Haglund arbetar tillsammans med tränarteamet för att bygga en stark trupp inför Allsvenskan.

På kontoret jobbar vi för högtryck med att startaförsäljningen av seriekorten och marknadssidan kontaktar våra samarbetspartners och skriver nya samarbetsavtal.


Vi jobbar också med årets bokslut och vår årsskrift Kvasten. Kvasten kommer att skickas ut till alla medlemmar i januari. I januari kommer vi också att ha ett medlemsmöte för alla medlemmar.


För tredje året i rad säljer vi också en HBK-lott till förmån för våra ungdomar och med en Volkswagen T-Cross som förstapris. Lottförsäljningen pågår för fullt. Sista försäljningsdag är den 22/12 och dragningen sker tisdagen den 29/12. Man kan köpa HBK-lotten på HBK:s hemsida: hbkshop.se


Att gå upp i Allsvenskan ger större intäkter från centrala avtal men utgifterna stiger också i Allsvenskan. Vi har nu under flera år satsat pengar på organisationen kring herrlaget och det gör att vi fortfarande är underbemannade på kontoret. Nu planerar vi äntligen att förstärka kontoret meden kommunikatörstjänst.

Vi är fullt medvetna om det ekonomiska läget i Sverige och omvärlden och har haft med det när vi har satt våra priser för seriekorten.

 
Priserna för de olika seriekorten 2023 är för alla medlemmar samma som 2022. För icke medlemmar är priserna 2023 lite högre.
Bli medlem och få ett lägre pris på seriekortet. På hemsidan står det hur man blir medlem i HBK: hbk.se/medlem


En nyhet till nästa år är att seriekorten kommer att vara digitala. Det kommer att kosta 50 kr om man vill ha ett fysiskt kort.


Vi kommer att släppa den digitala försäljningen av seriekorten måndagen den 5 december. Information kommer på hemsidan.


På grund av sjukdom på kontoret så får vi skjuta på den fysiska seriekortsförsäljningen på Örjans vall till torsdagen den 15 december.


Jag vill som avslutning tacka alla som på olika ger sittstöd till HBK. Det behövs för att vi ska klara av att spela i Allsvenskan många år framåt.


Hälsningar


Jesper Westerberg

Klubbchef