Uddamålsförlust för P17

Malmö FF gick vinnande ur toppmatchen i pojkallsvenskan södra. Detta trots att HBK hade flera chanser och var värda mer med sig hem, men det var MFF som gjorde matchens enda mål.

HBK P17 samåkte tillsammans med P19 ner till Ystad där MFF förlagt matcherna under lördagen. Strålande gräsplan nyttjade HBK inledningsvis genom att spela fin fotboll. Chanserna uteblev inte heller utan Edmond Berisha avslutar mitt på målvakten, Linus Abrahamsson testar mot bortre men målvakten tippar till hörna.

Därefter Måns Andersson med skott över, ett mål bortdömt för offside och Berisha med skott utifrån där målvakten återigen storspelar och tippar till hörna. Detta redan efter 20 minuter spelade.

I den 24:e minuten tar sig MFF fram på vänsterkanten och hittar ett inspel mellan målvakt cho backlinje, där dyker deras notoriske målskytt Alexandru Ghita upp ocg stöter bollen i mål.

- Tungt såklart efter den fina starten, säger Tomas Carlsson assisterande tränare i P17.

Malmö hinner sticka upp och skapa en dubbelchans men Måns Ramström och backlinjen reder ut det och 1-0 står sig halvleken ut.

- Vi kunde störa Malmö med vår höga press och vinner boll långt upp i banan och dessutom värderar och ställer frågor i vårt egna spel på bra vis så killarna var ändå optimistiska i paus, säger Viktor Ljung assisterande tränare i P17.

Andra halvlek lyckas Malmö bättre i att hålla bollen inom laget och är passningsskickliga. De skapar inte så mycket framåt men får mertid på sig med bollen och då är de duktiga på hitta fria spelare och ytor. Ju längre matchen går så lyckas HBK ändå skapa ett visst tryck och ge det chansen i slutet men närmst blir det väl när Altin Mazreku försöker sig på en konstspark från nära håll. Malmö håller undan och lyckas hålla undan matchen ut.

- Tyvärr så får vi inte hål på Malmö i inledningen av matchen. Vi vet att det krävs utdelning i denna typen av matcher för att få med oss poäng så lite är det som skiljer i denna serien. Eloge ändå till spelarna för en bra prestation sett över 90 minuter mot Malmö FF, avslutar Mattias Olofsson, tränare i P17.

Malmö FF - HBK P17  1 - 0

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazliju, Bleon Kurtulus, Noel Wikström, Filip Andersson (Joel Kelloniemi, 88) - Altin Mazreku, Olle Johansson, Hugo Rödin, Måns Andersson (Adam Frånberg, 80) - Linus Abrahamsson (Elis Wijk, 73), Edmond Berisha ( Lucas Gustafsson, 80)