U21 förlorade på Strandvallen

Det blev förlust för HBK:s U21-lag när de mötte ett rutinerat Mjällby AIF på bortaplan. Ett ungt HBK förlorade matchen med 1-3 och kampen om slutspelsplatserna fortsätter.

Det var en jämn första halvlek där både Albin Binnefors och Viggo Rolfsson hade heta målchanser. HBK hade oturen att få Lorent Mehmeti skadad i slutet av halvleken och Mjällby kunde genom Andreas Blomqvist ta ledning med 1-0 i 43:e minuten. Underläget i paus speglade inte matchbilden.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt när Chibuike Silas Nwanka kunde chippa in 2-0 på en kontring (56). HBK kunde senare reducera genom Egon Kurtulus (bilden), fint framspelad av Samuel Svensson (73).

Mjällby svarade omgående minuten senare när Johan Persson Årstedt fastställde slutresultatet till 3-1.

- Vi skapade många chanser, frilägen men var för ineffektiva framför mål. Det är en match med högt tempo och där vi stod upp på ett bra sätt. Hela laget gjorde en fullgod match men där effektiviteten saknades, menar Alf Peterson, lagledare för U21.

MJÄLLBY AIF – HBK U21  3 - 1

Malte Påhlsson - Emil Annerhult, Filip Eriksson (David Norrman, 56), Taulant Parallangaj, Andreas Bengtsson - Pontus Carlsson, Melvin Sjöland, Samuel Svensson, Viggo Rolfsson (Egon Kurtulus, 53) - Lorent Mehmeti (Enis Krasnigi, 37), Albin Binnefors.

Avbytare utan spel: Zacharias Nilsson, Wilmer Hesselgren

Mål: 1-0 (43) Andreas Blomqvist, 2-0 (56) Chibuike Silas Nwankwo, 2-1 (73) Egon Kurtulus, 3-1 (74) Johan Persson Åhstedt