3-1 efter vändning

HBK tog emot Dalkurd på hemmaplan denna söndag. Efter ett uddamålsunderläge i paus vände serieledarna HBK till 3-1 i andra halvlek.
Det var en jämn matchinledning på Örjans Vall under de första 20 minuterna. HBK anföll och Dalkurd anföll om vartannat utan att skapa några riktigt heta målchanser.

I minut 22 hann Joel Allansson först upp bollen och sedan kom ett inlägg från Kazper Karlsson som träffade en hand på en Dalkurd-försvarare. Straff!

Joseph Baffoe på straff. Baffo chippade mitt i målet och Dalkurdsmålvakten stod kvar i mitten och fångade enkelt bollen.

Bra läge för Alexander Johansson i minut 26 när Phil Ofuso-Ayeh satte in bollen. "Alle" löpte sig fri mellan mittbackarna men avslutet med huvudet gick utanför med ett par meter.

Istället för hemmaledning stack Dalkurd upp och nickade in 0-1 i minut 30. Ett överlångt inlägg från HBK:s högerkant gick över hela laget och på bortre stolpen kunde Arash Motaraghebjafarpour nicka in bollen.

Bra frisparksläge för HBK i minut 38 när Boakyes skott täcktes med handen utanför straffområdet. Skott i muren av Svedberg och returen i muren av Svedberg.

HBK spelade fin fotboll minuten efter men Alexander Johansson skott/inspel tappades ut till hörna av Dalkurds målvakt. Farlig variant på hörnan när till slut Phil Ofuso-Ayeh fick läget men avslutets täcktes.

Sista chansen innan paus skapade HBK. Man vände spelet högt upp på Dalkurds planhalva och Phil Ofuso-Ayeh skickade in ett inlägg som Alexander Johansson kom högst på men bollen gick precis utanför.

En andra halvlek som inleddes med mycket boll för HBK och lite omställningssituationer för Dalkurd. Men i minut 50 blixtrade det till med först Joel Allansson skott som tvingade Dalkurdmålvakten till en bra räddning. HBK fortsatte anfallet och till slut 1-1 när Alexander Johansson tryckte in 1-1.

Phil Ofuso-Ayeh hade redan lyft in ett par inlägg av kvalitet och matchens bästa hittills kom i 62:a minuten. På något sätt kom en Dalkurdsspelare mellan målet och Sadat Karims inlägg.

Mycket HBK under andra halvlek. Dalkurd försvarade sig och försökte ställa om men HBK hade kontroll på omställningarna.

Erik Ahlstrand tryckte till ett tungt skott efter 71 minuter men en bra räddning av Dalkurdsmålvakten.

Mikael Boman gav HBK ledningen med en snabb vändning i straffområdet och ett stenhårt skott efter att Phil Ofosu-Ayeh kastat ett inkast. Detta i minut 79.

Kazper Karlsson blev utbytt i den 84:e minuten. 17-åringen ersattes av Emil Tot Wikström.

17-årige Kazper Karlsson fick återigen starta i Superettan.

Det blev 3-1 på tilläggstid. Mikael Boman vann bollen i straffområdet och gav Emil Tot Wikström ett fritt läge från 10 meter. "Totti" placerade in bollen enkelt för 3-1.

Halmstads BK - Dalkurd FF, 3-1 (0-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Thomas Boakye - Kazper Karlsson (Emil Tot Wikström, 84), Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Sadat Karim (Villiam Dahlström, 74), Alexander Johansson (Mikael Boman, 74)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson, Taulant Parallangaj
Mål 0-1 (30) Arash Motaraghebjafarpour (Alex Simovski), 1-1 (50) Alexander Johansson (Sadat Karim), 2-1 (79) Mikael Boman (Phil Ofuso-Ayeh), 3-1 (93) Emil Tot Wikström (Mikael Boman)