Svag insats i derbyt

Med publikantal på 1612 åskådare gjorde HBK dam en mindre lyckad insats och föll med klara 3 – 0.
Fotocred Halmstadsport

ISH var det bättre laget i matchen och HBK lyckades endast i korta perioder bygga upp anfall på hemmalagets planhalva.

I matchens 10:e minut gör Halmia 1 – 0 efter en omställning där HBK-spelarna inte fick kontroll.

Därefter har HBK en bättre period med skott utifrån där både Nellie Andersson och Elsa Karlsson är nära att få in bollen på returer.

Efter 28 minuter gör Halmia 2 – 0, även detta efter en omställning.

I slutet på halvleken jämnar HBK ut spelet och hade bra läge för avslut.

HBK byter in tidigare lagkaptenen Emma Nielsen i paus. Emma är i Halmstad under sommaren och tränar med laget och finns tillgänglig för match.

Efter en stund i andra halvlek blev HBK tillbakatryckta och Halmia tilläts spela igenom lagdelar.

-Vi föll ihop i andra halvlek och Halmia kunde straffa oss gång på gång. Under säsongen har vi varit väldigt starka defensivt och släppt till väldigt lite målchanser, idag kändes det farligt hela tiden säger HBK-tränaren Fredrik Andersson.

På övertid gör Halmia även 3 – 0 och det speglar väl egentligen matchen.