Storseger efter effektivt skytte!

HBK var ruggigt effektiva på att omvandla målchanser till mål under onsdagens match i Superettan. Trots mycket boll för hemmalaget så var det HBK som vann matchen med 0-4.
Några ändringar i HBK:s lag efter segern senast mot Landskrona. Baffoe var avstängd idag och Phil Ofuso-Ayeh kom inte till spel. In i startelvan kom Marcus Olsson och Andreas Bengtsson. Totalt sju egna produkter från akademin i startelvan samt ytterligare fyra på bänken.

En jämn matchinledning det första minuterna där lagen delade på bollen. HBK fick chansen att lyfta in bollen efter fem minuter men varianten ledde bara till ett täckt skott. Därefter blev det kontring för hemmalaget men Andreas Bengtsson stoppade kontring genom att ta en smart frispark på mittplan. Dock valde TFF att lyfta in bollen mot HBK:S straffområde men bollen landade till slut i skopan hos HBK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist.

HBK gjorde 0-1 efter åtta minuter. Sadat Karim spelade in bollen till Alexander Johansson som därmed gjorde sitt nionde mål för säsongen.

Minuten därefter tvingade "Malle" rädda Henry Offias friläge ut till en hörna. Kontring för HBK efter hörnan. TFF hann samla sig och till slut inkast till HBK på offensiv planhalva.

Marcus Olsson nådde högst på andrainlägget efter en HBK-hörna i 16:e minuten men nicken gick nån meter utanför.

Farligt, farligt i 18:e minuten när TFF kontrade på HBK. Båda lagen kämpade om bollen efter Johan Blombergs inspel men till slut lyckade "Malle" rädda Henry Offias skott från nära håll.

Efter runt halva halvleken blev det mer Trelleborg. De etablerade spel på HBK:s planhalva och tog ständigt chansen att sätta in bollen bakom HBK:s backlinje. Framförallt på vindsnabbe Henry Offia.

Det lugnade sig runt halvtimman och HBK kunde återigen ha mer boll.

Lite kalabalik i HBK:s straffområde precis när matchuret skulle slå 40. "Malle" tappade bollen efter ett inspel som studsade, hamnade sedan i en 50/50-duell med TFF-spelare och bollen hamnade fri i straffområdet innan HBK fick väck den.

Nära för HBK i 44:e minuten när en TFF-spelare missbedömde en studsande boll på mittplan. Bollen stundsade över spelare och Sadat Karim och Alexander Johansson flög fram i omställningen. Karims inspel mot Alexander nådde fram men i höfthöjd för "Alle" och svårt att få till något rejält avslut.

Det sista som hände i en ganska chansfattig halvlek för båda lagen var en TFF-hörna. Hörnan träffade Isak Jönsson i pannan och en vass enhandsparad av Malkolm Nilsson Säfqvist.

HBK-kommentarer i paus till Discovery+

Alexander Johansson

- Vi började bra och sen en tung period i slutet. Vi gjorde mål tidigt och det är bra.
- Om man gör mycket mål så kommer självförtroendet.
- Vi får steppa upp och ha längre anfall. Vi kan inte hamna så lågt i hela andra halvlek för då blir det jobbigt.

15 sekunder in i andra halvlek skapade TFF en jättechans på ett inspel från kanten men Henry Offias avslut från 12 meter gick utanför.

HBK spelade med tio man i några minuter då Marcus Olsson gjorde sig illa. Marcus kunde inte fortsätta utan ersattes av Taulant Parallangaj.

Precis som i stora delar av matchen, undantaget första 15-20 minuterna, var det Trelleborg som var spelförande i första halvan på andra halvlek. HBK hamnade hela tiden i korta anfall och Trelleborg fick således ha bollen mycket. Dock skapade inte TFF särskilt mycket.

Helt plötsligt och oväntat, sett till matchbilden, så stod det 0-2. HBK hade fått en frispark en bit in på offensiv planhalva. Frisparken gick till Alexander Berntsson som nickade in bollen mot mål. Isak Jönsson i TFF lyckades styra in bollen i eget mål.

Nån minut senare täckte först Taulant Parallangaj ett skott med en olycklig kroppsdel, returen hamnade hos Offia och Malkolm Nilsson Säfqvist kom ut, gjorde sig stor och räddade bollen.

Dubbelbyte för HBK i den 73:e minuten. Mikael Boman och Villiam Dahlström in. Alexander Johansson och Sadat Karim ut.

Efter 2/3 av andra halvlek hade det mycket av spelet var Trelleborgs men målkolumnen till HBK. Kunde forwardsbytet förändra matchbilden?

Matchbilden förändrades kanske inte fullt ut men 0-3 till HBK där Mikael Boman frispelade Villiam Dahlström. Dahlström vände bort en försvarare och sköt in HBK:s tredje mål för dagen.

Strax därefter kom 0-4 när Andreas Johansson rakade in bollen på bortre stolpen efter att Alexander Berntsson nickat på en hörna.

Ytterligare ett dubbelbyte för HBK i minut 83. Kazper Karlsson kom in istället för Jonathan Svedberg och Emil Tot Wikström ersatte Thomas Boakye. Totalt 10 egna produkter använda under dagens match och 8 av 11 i avslutningen.

Trelleborg skapade en bra chans i 88:e minuten men avslutet från Henry Offia gick i tillbaka i samma riktning som inspelet från kanten kom ifrån.

Tre minuters tillägg på Vångavallen denna kvällen i augusti 2022. Inget direkt av rapportera utan matchen spelades av.

HBK-kommentarer till Discovery+ efter matchen

Malkolm Nilsson Säfqvist

- Jag fick en liten turlig häl på en räddning direkt efter vårt första mål och då kände man att det kanske studsar åt vårt håll idag.

- Trelleborg är ett bra lag och jag vill inte ta bort det men vi gör en av våra sämre matcher i år. Att ändå vinna med 4-0 mot tabelltrean är ju inte tråkigt. Kul att fortsätta med segrarna.

- Det gäller i sådan här match att rätt spelare får träff och håller jag tätt så kommer dem behöva gå framåt samtidigt som vi är starka i kontringarna. Vi har skickliga forwards både i startelvan och på bänken. Kul att Villiam kommer in och gör ett fantastiskt fintmål och "Alle" fortsätter leverera. Så rätt spelare har en bra dag.

- Vi har betydligt mer fotboll i detta lag än vad vi fick ut i dag. Vi får gnugga vidare på träning och hålla oss friska. Vi har ett spelsätt som ett väldigt krävande med högt presspel och vi kändes nästan lite trötta från minut 1 och då får vi springa ännu mer när vi inte kommer nära. Då blir vi ännu tröttare när vi får springa över stora ytor.

Trelleborgs FF - Halmstads BK, 0-4 (0-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Thomas Boakye (Emil Tot Wikström, 83), Alexander Berntsson, Andreas Johansson, Marcus Olsson (Taulant Parallangaj, 50), Andreas Bengtsson - Joel Allansson, Jonathan Svedberg (Kazper Karlsson, 83), Erik Ahlstrand - Alexander Johansson (Mikael Boman, 73), Sadat Karim (Villiam Dahlström, 73)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Pontus Carlsson,
Mål 0-1 (9) Alexander Johansson (Sadat Karim), 0-2 (67) självmål (Alexander Berntsson), 0-3 (76) Villiam Dahlström (Mikael Boman), 0-4 (79) Andreas Johansson (Alexander Berntsson)