Stark prestation men inga poäng för damlaget

HBK:s damlag hämtade sig efter den svaga insatsen i tisdagens derby. HBK såg ut som ett helt annat lag och damerna gav serieledarna, Trelleborgs FF, en rejäl fight om poängen.
Fotocred Halmstadsport

Efter en bra inledning av HBK tog TFF över allt mer och varierade sitt spel med korta och längre bollar på ett väldigt bra sätt.

0 – 1 kom efter ett långt inkast där hemmalaget agerade något passivt och lät gästernas Tilde Olsson forcera in bollen.

0 – 2 kom i halvlekens sista spark även denna gång av Tilde Olsson.

I andra halvlek är detväldigt mycket HBK, spelarna gör verkligen en bra halvlek och hotar ständigt Trelleborg. Reduceringen kommer i den 75:e minuten efter en hörna av Elvira Johansson.

Sista kvarten radar sedan HBK upp chans efter chans. Trelleborg är ordentligt tillbakapressade men har samtidigt chanser när HBK gått ner på en 3-backslinje.

Nellie Granstam som var hemmalagets bästa spelare för dagen, hade ett avslut i ribban efter ett fint inlägg av inhoppande Lovisa Brogren.

- En stark prestation som vi tyvärr inte fick något betalt för, säger Fredrik Andersson och fortsätter.

- Vi tvingades ändra redan innan matchen då Lovisa kände sig lite sliten efter landslagssamlingen. Nellie Andersson hade känning i låret och tvingades utgå efter 45 min.

Under matchens sista 2minuter visar Lovisa hur farlig hon är när hon två gånger är nära att komma till avslut men blir bryskt hanterad av spelare i TFF.

-Trelleborg är seriens bästa lag och det skulle förvåna mig om de inte vinner till slut. Laget är komplett med bra spelare på samtliga positioner, de har dessutom gjort starka nyförvärv i sommar, avslutar Fredrik Andersson.

HBK Dam - Trelleborgs FF, 1-2

Startelva Emma Orrdal – Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Emma Skantz, Saga Holm (73) – Matilda Johansson – Nellie Andersson (45) Elvira Johansson (87) Emmy Zetterberg, Nellie Granstam – Emma Nielsen (82)

Avbytare Ella Oscarsson, EbbaSandgren (45) Elsa Karlsson (73) Lovisa Brogren (82) Sandra Holm (87) EmmyEcklein.

Mål 0 – 1 Tilde Olsson (16), 0 – 2 Tilde Olsson (45), 1 – 2 Elvira Johansson(75)