Stark laginsats borde gett tre poäng

HBKs damlag gjorde en riktigt bra insats och leder fullt rättvist matchen efter 78 minuter. Det borde räckt till seger men FC Rosengård gjorde en kraftig slutforcering och lyckades både reducera och kvittera i matchens sista sekunder.

Temperaturen visade 30 grader men våra damer visade upp ett enormt uppoffrande spel med bra försvarsspel men också ett riktigt bra anfallsspel.

HBK börjar bäst och tar grepp omspelet direkt från avspark. Klara Nyberg är nära att hitta rätt men Rosengårdsmålvakt avstyr efter dryga 10 minuter. Efter 22 minuter är det vattenpaus och Rosengård verkade pratat sig samma för när spelet återupptas så har de en bra period. HBK hämtar sig igen och i matchens 37:e minut gör laget, fullt rättvist, 1 – 0. Det är genom en bra gemensam press som laget vinner boll högt upp. Emma Nielsen kan spela fram Nellie Andersson som i kamp med tre motståndare säkert placerar in 1 – 0. Ett resultat som står sig halvleken ut.

I andra halvlek är det åter HBK som för spelet och rättvist gör 2 – 0. En kombination av Klara Nyberg och Nellie Andersson där Nellie kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg där Nellie Granstam tävlar med en försvarsspelare. Det var svårt att se vem som var först på bollen men den tar sist på en spelare i Rosengård och målet registreras därför som självmål.

HBK fortsätter att kontrollera matchen och det är först i matchens 78:e minut som Rosengård kommer till en bra chans och lyckas reducera. Motståndarna flyttar nu fram fler spelare i en slutforcering och skapar ett visst tryck utan att skapa direkta farligheter. Det ser ut att bli hemmaseger ända fram till matchens sista sekunder då Rosengård får en dubbelchans där Emma Orrdal gör en jätteräddning på första men inte har en chans på returen. 2 – 2 och domaren blåser av matchen strax efter i en match där HBK verkligen förtjänade att vinna.

- Vi gör återigen en stark prestation och spelarna skall känna stolthet över sin insats. Samtliga gör bra ifrån sig men Matilda Johansson växer in i sin roll och förtjänar extra beröm. Även Nellie Granstam har tagit kliv i sin utveckling och är inblandad i det mesta framåt. Nellie Andersson har flyttat fram i plan och bidrar nu med sina offensiva egenskaper, är inblandad i båda målen,  säger Fredrik Andersson.

HBK tackar Emma Nielsen för fina insatser när hon varit hemma i Halmstad. Nu åker hon tillbaka till Stockholm men vi kan komma att plocka hem henne i enstaka matcher. Klara Nyberg gjorde också sin sista match då hon skall spela med Bromölla i Elitettan under hösten.

HBK hoppas få tillbaka Emmy Zetterberg till nästa match. Emmy, som varit en av de bästa poängspelarna under våren, har varit sjuk i veckan och kunde inte delta mot Rosengård. Även Elsa Karlsson som var bortrest kan vara tillbaka till nästa match.

HBK - FC ROSENGÅRD 1917  2 - 2

Emma Orrdal – Hanna Comnell (52),Jennifer Andersson, Emma Skantz, Saga Holm – Matilda Johansson – Nellie Andersson, Elvira Johansson, Emma Nielsen, Nellie Granstam – Klara Nyberg.

Avb. Ella Oscarsson, Lovisa Brogren (52) Ebba Sandgren, Sandra Holm, Izabella Patel, Emmy Ecklein

Mål 1-0 (37) Nellie Andersson, 2-0 (50) självmål, 2-1 (78) Tilde Björklund, 2-2 (92) Tilde Björklund