Seriespel och DM-finaler

Dubbla matcher för P19 och P17 då det vankas bortamatcher mot Elfsborg och DM-finaler. P16 åker till Varberg för hallandsderby.

IF Elfsborg - HBK P17

Fredag 19 augusti kl. 13.00 - Borås Arena

De två äldsta Akademilagen sätter sig i samma buss på fredagsförmiddagen för att bege sig till Borås för matcher mot IF Elfsborg. 

För P17 blir det en kamp om andra platsen i tabellen. Malmö FF har ryckt och leder serien med tio poäng före HBK och Elfsborg som har samma poäng.

När lagen möttes i våras vann Elfsborg med 2-1 efter att ha gjort två tidiga mål i matchen.
Resultat och tabell


IF Elfsborg - HBK P19

Fredag 19 augusti kl. 15.30 - Borås Arena
P19-laget tog en viktig seger senast när de i slutminuterna besegrade IK Sirius med 3-2. De har nu ett andrum på sju poäng till nerflyttningsstrecket inför de på fredagen ska möta IF Elfsborg på bortaplan.
Boråsarna har haft en tuff säsong och ligger ensamma i botten på tabellen med en seger på femton matcher. För HBK gäller det att komma upp i nivå för att kunna ta tre viktiga poäng.
I våras blev det 0-0.

HBK P17 - Falkenbergs FF

Söndag 21 augusti kl. 10.30 - Glänninge Park
Endast två dagar efter bortamatchen mot IF Elfsborg väntar DM-final för HBK:s P17-lag. I finalen väntar Falkenbergs FF nere i Laholm.
HBK har i DM sedan tidigare besegrat Kullaviks IF med 3-2 och BK Astrio med 10-0. FFF har besegrat Varbergs BoIS med 4-0 och IFK Fjärås med 2-1.

Varbergs BoIS - HBK P16

Söndag 21 augusti kl. 12.00 - Håstens IP
Efter storsegern senast mot Lunds BK (7-2) gick P16 upp i serieledning när två omgångar återstår innan slutspel. På söndag väntar bortamatch mot Varbergs BoIS som i tabellen ligger femma.
När lagen möttes i våras vann HBK med klara 4-0 men nu är det ny match som gäller.

BK Astrio - HBK P19

Söndag 21 augusti kl. 12.30 - Glänninge Park
Även för P19 så väntas DM-final på söndagen. Nere på Glänninge Park i Laholm är det match mot BK Astrio.
HBK har gått till final efter segrar mot Varbergs BoIS med 5-1 och IFK Fjärås 10-0. Astrio har på sin väg till finalen slagit ut Laholms FK 7-3 och Lilla Träslövs FF 3-0.