Seger för P19 mot Malmö i Ystad

På en fin fotbollsanläggning vid havet i Ystad ställdes P19 mot Malmö FF i en kamp i mitten på P19-Allsvenskan. HBK åkte därifrån med tre poäng efter seger med 3-2.
Fotocred Halmstadsport

Malmö inledde klart bäst och tog ledningen redan i den femte minuten och fortsatte vara bollförande stora delar av första halvlek. Någon chans till skapade "himmalaget" med då stod Zackarias Nilsson i vägen.

HBK kvitterade till 1-1 efter 25 spelade minuter. Högerbacken Emil Annerhult hittade stöd centralt från Albin Ahlstrand. Ahlstrand såg en fin chans till ett längre instick till Samuel Svensson och "Samme" tryckte fram bollen i sidled på ett tillslag till Albin Binnefors i boxen som gjorde målet.

Bortalaget hade även ett skott i stolpen under första halvlek och var således nära 1-2 men det var MFF som gick till pausledning med 2-1 efter att HBK slarvat i en omställning efter en offensiv hörna.

- Malmö har mer boll och hade något avslut mer men vi försvarade oss bra. Vi kunde varit mer tålmodiga med bollen i vissa lägen, framförallt första halvan av halvleken, säger assisterande tränaren Daniel Kaplinski.

HBK skulle dock kvittera ganska snabbt sju minuter in i andra halvlek när Milanas Razinskas tryckte in bollen efter lite målområdeskalabalik på en hörna.

MFF ägde bollen 2/3 men spelade oftast bollen framför och utanför ett tryggt försvarande HBK-lag.

Albin Ahlstrand vann bollen strax utanför MFF:s straffområde i minut 79 och blev nedriven. Frisparken drog han själv i mål för 2-3.

Efter det blev MFF lite mer direkta och försökte sätta in bollen mot HBK-målet i större utsträckning än tidigare men HBK försvarade sig väl och fick åka hem med tre pinnar.

- Bra arbetsinsats mot ett bra lag som ställer andra krav på oss än vissa andra lag i serien. Vi kan och bör göra en bättre offensiv insats totalt sett även om vi gör tre mål, avslutar huvudtränare Alexander Sakac.

Malmö FF P19 - HBK P19, 2-3 (2-1)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, Milanas Razinskas, Axel Abrahamsson (Viktor Dahlin, 81) - Samuel Svensson, Egon Kurtulus (Viggo Rolfsson, 51), Albin Ahlstrand, Enis Krasniqi (Noel Åberg, 69) - Lorent Mehmeti (Alex Hall, 69), Albin Binnefors
Avbytare utan spel Petter Andersson, Laurent Qitaku
Mål 1-0 (5), 1-1 (25) Albin Binnefors (Samuel Svensson), 2-1 (41), 2-2 (52) Milanas Razinskas (Lorent Mehmeti), 2-3 (80) Albin Ahlstrand