Seger för P16

I lördags kom Lunds BK till Halmstad Arena för match. En match som vid vinst skulle P16 kliva upp på förstaplatsen i tabellen.
Fotocred Halmstadsport

- Vi pratade före matchen om en viktig start och göra rätt saker, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

Vilken start P16 fick, HBK ledde med 3-0 efter sex minuter. 1-0 genom Nikola Vrban i minut 3. Nikola gjorde även 2-0 i minut 5, Zack Jönsson Gustafsson kunde på nära håll stöta in 3-0 assisterande av Nikola i minut 6.

4-0 målet var ett riktigt vackert mål. Hbk vann tillbaka bollen på egen planhalva, och kombinerade sig fint förbi deras mittfält. Gustav Nilsson satte ut bollen till Marius Lerner som tog sig förbi sin spelare, slog ett fint inlägg som Nikola nickade, men Lunds målvakt räddade och lämnade en retur som Nikola snappade upp och kunde frispela Edmond Berisha som satte bollen enkelt i mål. Detta i minut 15.

Efter 4-0 målet gick HBK ner sig lite och Lund kunde göra både 4-1, och 4-2 innan halvleken.

- Snacket i paus handlade om att vara noggranna i försvarspelet och göra det trångt för Lund, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

Lund startade andra halvlek med högre press, men som HBK kunde spela oss ur och i minut 53 kunde Nikola göra sitt tredje mål för dagen när han gjorde 5-2, assisterad av Zack Jönsson Gustafsson.

I minut 60 kunde Zack Jönsson Gustafsson göra 6-2, och Emir El-Kathemi kunde fastställa slutresultatet 7-2 i en riktigt fin omställning där P16 kom tre mot en.

- Lund hade mer boll än oss sista 30 minuterna men det blir egentligen aldrig riktigt farligt.
Vi vinner klart rättvist. Alla killar är uppe och nosar på personbästa idag, samt när vi gör rätt saker är vi riktigt svårstoppade. En bra match av alla idag, avslutar tränaren Fredrik Andersson.

Tabell

HBK P16 - Lunds BK P16, 7-2

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, William Backhausen (ut 80), Albin Hyseni (ut 70) - Marius Lerner (ut 76), Manfred Nilsson, Gustav Nilsson (ut 60), Edmond Berisha (ut 65) - Nikola Vrban (ut 65), Zack Jönsson Gustafsson (ut 62).
Avbytare Isaac Carlsson (in 60), Oliver Kapsimalis (in 62), Dilon Ademi (in 65), Sinisa Antunovic (in 65), Wilton Ljunggren (in 76), Svante Karlsson (in 77), Erion Maxharraj (in 80)
Mål 1-0 (3) Nikola Vrban, 2-0 (5) Nikola Vrban, 3-0 (6) Zack Jönsson Gustafsson (Nikola Vrban), 4-0 (15) Edmond Berisha (Nikola Vrban), 4-1 (20), 4-2 (33), 5-2 (53) Nikola Vrban (Zack Jönsson Gustafsson), 6-2 (60) Zack Jönsson Gustafsson, 7-2 (88) Emir El-Kathemi (Oliver Kapsimalis).