P19:s helg

P19 var igång med dubbla matcher under fredagen och söndagen. Det blev en förlust i seriespelet mot IF Elfsborg och seger i DM-finalen mot BK Astrio.
Fotocred Halmstadsport

DM-segrare

P19 är bäst i Halland. Detta efter att ha besegrat BK Astrio med 5-2 i finalen på Glänninge IP under söndagen.

HBK var naturligtvis favoriter och fick en bra start när Viktor Dahlin spelade fram Enis Krasniqi som rundade målvakten efter dryga 65 sekunders spel.

Astrio satsade på snabba omställningar och HBK ägde mycket boll på motståndarens planhalva.

Enis Krasniqi gjorde 2-0 efter fint förarbete av Axel Abrahamsson och Edmond Berisha gjorde 3-0 som också var pausresultat.

I andra halvlek gick HBK ner sig. Astrio reducerade direkt efter paus innan Altin Mazreku och ett självmål gjorde att det stod 5-1. 5-2 hann det bli i 89:e minuten innan matchen var över.

- Mycket rotation på spelare då vi spelade i fredags och det är U21 på tisdag. Kul att kunna ge fem unga killar från P17 speltid och dem skötte sig bra, säger Daniel Kaplinski.

HBK P19 - BK Astrio P19, 5-2

Startelva Zackarias Nilsson - Wilmer Hesselgren (Emil Annerhult, 60), David Norrman, Viktor Dahlin, Axel Abrahamsson (Hugo Rödin, 60) - Enis Krasniqi (Samuel Svensson, 69), Noel Åberg, Egon Kurtulus, Måns Andersson (Altin Mazreku, 60) - Linus Abrahamsson, Edmond Berisha (Albin Binnefors, 76)
Mål 1-0 (2) Enis Krasniqi (Viktor Dahlin), 2-0 (20) Enis Krasniqi (Axel Abrahamsson), 3-0 (26) Edmond Berisha (Linus Abrahamsson), 3-1 (46), 4-1 (62) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 5-1 (85) Självmål (Egon Kurtulus), 5-2 (89)

IF Elfsborg - P19

HBKs P19 kom från två raka segrar och hade hoppats på ännu en seger men tyvärr slutade fredagen med förlust.

Den första halvleken började mindre bra för bortalaget då det gulklädda hemmalaget tog ledningen med 1-0 i den 7:e minuten efter ett inspel i straffområdet som ställde HBK:s försvar och målvakt och letade sig in i mål. Det var också ställningen i paus trots det att HBK hade en spelövertag och skapade en del chanser men utan att lyckas överlista bortalagets försvar eller målvakt.

HBK började den andra halvleken men ett konstant tryck mot hemmalagets mål men utan att skapa den där riktigt heta målchansen för kvittering. HBK stod för det mesta av anfallsspelet på Elfsborgs planhalva men utan att riktigt komma igenom Elfsborgs duktiga försvarslinjer.

Istället gör Elfsborg 2-0 på ett distansavslut i den 82:e minuten och även 3-0 på straff i den 89:e minuten. Det blir också slutresultatet i Borås.

- En match där vi skapar tillräckligt med målchanser för att vinna matchen men där vi möter ett lag som försvarar sig väl men som också förvaltar sina lägen väl. Matchen i sin helhet är en jämn match men där det är vi som släpper in tre mål och förlorar matchen. Vi behöver bli ännu skarpare när vi skapar målchanser och fortsätta arbeta hårt för att bli ännu bättre i spelet som helhet, säger P19s huvudtränare Alexander Sakac.

IF Elfsborg P19 - HBK P19, 3-0 (1-0)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult (Benjamin Fazljiu, 81), Filip Eriksson, David Norrman, Wilmer Hesselgren (Viktor Dahlin, 85) - Viggo Rolfsson (Noel Åberg, 56), Albin Ahlstrand, Samuel Svensson, Enis Krasniqi (Egon Kurtulus, 69) - Alex Hall, Albin Binnefors.

Avbytare utan spel Måns Ramström, Laurent Qitaku, Elis Wijk.

Mål 1-0 (7), 2-0 (82), 3-0 (89).