Det blev händelserikt och målrikt för de två lagen i helgen.
Fotocred Louise Dock

P16

P16 mötte Helsingborg ”hemma” på Veinge IP. Detta då Laxacupen spelades på Halmstad Arena.

Matchen han knappt börja när HBK:s målvakt fick en spark i ansiktet och fick åka till akuten med hjärnskakning och en näsfraktur. Detta renderade i att HIF-spelaren fick rött kort.

- Vi fick sätta in en utespelare, Albin Hyseni, som gjorde det riktigt bra, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

HBK tog kommandot i matchen och hade boll mest och då på offensiv planhalva. Helsingborg ägnade sig mest åt att försöka kontra.

Så i matchminut 29 kunde HIF göra 0-1 just på en kontring. Men den ledningen varade bara i två minuter för i minut 31 kunde Zack Jönsson Gustafsson göra 1-1 på en retur.

- HIF var låga i första halvlek och vi kom enkelt runt på kanterna. Men vi behöver hota mer centralt, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

HBK satte ett högre tempo i andra och då hann HIF inte med. 2-1 kom i minut 58 på ett välplacerat skott i bortre från Isaac Carlsson assisterad av Marius Lerner.
Vincent Johansson gjorde sedan 3-1 på en vacker frispark direkt i mål.

HBK radade upp målchanser och det var en storspelande HIF-målvakt som håller siffrorna nere.

Lukas Ek kunde göra 4-1 i minut 75, efter ett mönsteranfall på högerkanten, där Nikola Vrban fint assisterade.
Nikola Vrban kunde sätta slutresultatet i minut 79 till 5-1, efter en fin passning från Emir El-Kathemi.

- Det blir en match som vi får träna på att ha mycket boll på offensiv planhalva, alla killar har fullt fokus hela matchen och gör sitt bästa, avslutar tränaren Fredrik Andersson.

HBK P16 - Helsingborgs IF P16, 5-1

Startelva Julian Hallonlöf (ut 3) - Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, William Backhausen, Wilton Ljunggren (ut 55) - Vincent Johansson (ut 70), Isaac Carlsson (ut 65), Manfred Nilsson, Marius Lerner (ut 58) - Lukas Ek, Zack Jönsson Gustafsson (ut 75).

Avbytare Albin Hyseni (in 3), Sinisa Antunovic (in 55), Nikola Vrban (in 58), Arvid Ekvall (in 65), Elliot Nilsson (in 75), Dilon Ademi (in 70)
Mål 0-1 (29), 1-1 (31) Zack Jönsson Gustafsson, 2-1 (58) Isaac Carlsson (Marius Lerner), 3-1 (64) Vincent Johansson, 4-1 (75) Lukas Ek (Nikola Vrban), 5-1 (79) Nikola Vrban (Emir El-Kathemi)

P17

P17 lyckade s inte få med sig 3poäng i första matchen i serien efter uppehållet utan matchen slutar 3-3.

Under söndagen gästade HBK Jönköping och Jordbrovallen. En match med mycket bollinnehav medan J- södra låg väldigt kompakt och försvarade på egen planhalva.

I den 19:e minuten gjorde HBK 1-0 efter solomål av Edmond Berisha. J-södra med en klar matchplan att inte släppa till bakåt och försöka utnyttja omställningsspelet när man vann boll.

HBK försökte luckra upp hemmalagets försvar och lyckades ibland men när man väl komkommer till läge saknas den riktiga skärpan i avsluten.

Halvtids resultat 1-0 i HBK:s favör.

- I paus pratade vi mest om att driva upp tempot ännu mer, tålamod och koncentration i passningsspelet och avsluten, säger Viktor Ljung, assisterande tränare.

Andra halvlek fortsatte likt den första med stort bollinnehav till bortalaget. Efter ett par vassa räddningar från J-södras målvakt fick han kapitulera när Milanas Razinskas tryckte dit 2-0 i 71:a minuten. Kort därefter i 74:e reducerade

J-södra till 2-1. De fick energi och i 79:e gjorde man även 2-2 efter fast situation och lite passivt försvarsspel.

Klockan hann slå 83 när Alex Hall återigen gav HBK ledningen. Hemmalaget hade dock inte gett upp och gjorde en kopia på sitt tidigare andra mål. Återigen fast situation och vunnen nickduell gjorde att man kunde trycka in 3-3. Trots lägen för båda lagen i slutet stod sig resultatet.

- Givetvis tungt för killarna. Vi leder med både 2-0 och 3-2. Vi vet att J-södra aldrig ger upp men den här matchen ska vi klara av att stänga tidigare. Gamla klyschan att man är som mest sårbar bakåt när man själv gjort mål får vi erfara dubbelt upp idag. Vi får ta en läropeng av detta och komma igen,  avslutar Mattias Olofsson i HBK:s ledarstab.

Jönköping Södra P17- Halmstad P17 , 3-3 (0-1)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazliju (ut 82), Noel Wikström, Milanas Razinskas, Filip Andersson - Laurent Qitaku (ut 65), Olle Johansson, Måns Andersson, Adam Frånberg (ut 74) - Edmond Berisha (ut 74), Alex Hall

Avbytare Joel Kelloniemi (in 82), Fabian Johansson, Linus Abrahamsson (in 65), Elis Wijk (in 74), Lucas Gustafsson (in 74)

Mål 0-1 (19) Edmond Berisha (Adam Frånberg),

0-2 (71) Milanas Razinskas (Adam Frånberg),

1-2 (74), 2-2 (79), 2-3 (83) Alex Hall (Lucas Gustafsson), 3-3 (84)