P17 föll i Borås

Tung start fällde HBK P17 i toppmatchen mot Elfsborg på Borås Arena.

Redan i den fjärde minuten får Elfsborg en omställning och tar sig förbi på vänsterkanten och placerar in bollen otagbart för Måns Ramström i bortre. Elfsborg utökar därefter ledningen till 2-0 i 8:e minuten, återigen bolltapp på mittplan och hemmalaget effektivt när de kommer fram.

Efter 2-0målet äter sig ”blått” in i halvleken och skapar ett par riktigt vassa chanser men utan framgång.

Vi ändrar lite i paus och gjuter mod i killarna! Trycker även på att vi måste göra allt mycket snabbare och mer bestämt för att få förflyttning på Elfsborgs kompakta lag, säger Tomas Carlsson, assisterande tränare.

I andra halvlek så vänder matchen till HBK:s fördel och reduceringen kommer i minut 55. Måns Andersson får en passning från Filip Andersson och tvekar inte på studsande boll utan trycker in bollen med ett kanonskott. Vind i seglen och resterande av halvleken har HBK men Elfsborg håller undan och lyckas även göra 3-1 precis i slutet av matchen.

En bra match på P17-nivå. Vi vet att Elfsborg är tunga på Borås Arena. Denna matchen är vi inte tillräckligt skarpa på sista tredjedelen för att få med oss poäng tyvärr. Nu får vi ladda om till söndagens DM-final, avslutar Mattias Olofsson tränare i P17.

IF Elfsborg P17- HBK P17 3-1 (2-0)

Startelva Måns Ramström- Joel Kelloniemi, Noel Wikström (Filip Lennartsson,87), Milanas Razinskas, Filip Andersson - Måns Andersson (Lucas Gustafsson, 64), Hugo Rödin, Olle Johansson (Laurent Qitaku,74), Altin Mazreku (Adam Frånberg, 80), Linus Abrahamsson (Elis Wijk,74), Edmond Berisha

Avbytare utan speltid: Manfred Nilsson, Fabian Johansson

Mål 1-0 (4), 2-0 (8), 2-1 (55) Måns Andersson (Filip Andersson), 3-1 (90)