P16 vann grundserien

På söndagen kom Ängelholms FF till Halmstad Arena för match i sista omgången i Nationella serien. För HBK:s del skulle en poäng innebära seger i grundserien och det gjorde de med bravur då de vann med 8-2.

HBK började lite trevande och hittade inte spelet riktigt. Ängelholm, som inte hade något att förlora, satte hög press och störde HBK i sin speluppbyggnad gång på gång.

- Vi var inte hundra procentigt påkopplade och klara med vad vi skulle göra när vi fick bollen. För många tillslag och inga samaktioner, då är det svårt att hitta ett flyt i spelet, säger tränaren Fredrik Andersson.

Marius Lerner skulle ge HBK ledningen med 1-0 efter 26 minuters spel. Där Emir El-Kathemi slår ett inlägg, Nikola Vrban kan skarva bollen vidare och Marius kan göra mål.

En ledning som varade i en minut. ÄFF kunde göra 1-1 lite för enkelt där vi behöver bli tydligare i vår kommunikation, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

- I pausen snackade vi om att göra det enkla, färre tillslag och hitta ett flyt i spelet. Hitta fria ytor och visa mera hjärta, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

Direkt på avspark kan ÄFF få ett friläge efter att två HBK:are halkat och så när att ÄFF tagit ledningen men Noa Pastuhovic räddar friläget.

HBK tar ledningen i minut 56 när Manfred Nilsson sätter en fin boll till Marius Lerner som är fri från halva plan och kan göra 2-1. ÄFF är inte helt ofarliga i sitt höga försvarsspel, utan kan vinna boll högt upp och göra 2-2 i minut 60.

- Efter ÄFF:s kvittering tar vi kommandot i matchen. Vi släpper bollen snabbare, vi visar oss tydligare och hittar rytmen i spelet, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

HBK får en straff i minut 74, då Emir El-Kathemi blev fälld. Emir slår straffen i mål och 3-2. HBK vrider upp tempot rejält och kan på sista tolv minuterna göra ytterligare fem mål och vinna matchen med komfortabla 8-2.

- Killarna gör en fin slutforcering och kan ta med sig en bra känsla in i slutspelet, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

I och med vinsten så tar HBK hem serien och får spela A-slutspel. Där motståndarna blir BK Olympic, Lunds BK, Malmö FF, Mjällby AIF och Trelleborgs FF.

HBK P16 - ÄNGELHOLMS FF  8 - 2

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi (ut 85), Erion Maxharraj, Albin Hyseni (ut 65), Elliot Nilsson (ut 65) - Lajin Othman (ut 65), Manfred Nilsson (ut 70), Edis Helic (ut 65), Liam Pärna (ut 65, in 85) - Nikola Vrban (ut 60), Marius Lerner.

Avbytare Lukas Ek (in 60), Vincent Johansson (in 65), Wilton Ljunggren (in 65), Gustav Nilsson (in 65), Sinisa Antunovic (in 65), William Backhausen (in 65), Isaac Carlsson (in 70).

Mål 1-0 (26) Marius Lerner (Nikola Vrban), 1-1 (27), 2-1 (56) Marius Lerner (Manfred Nilsson), 2-2 (60), 3-2 (74), Emir El-Kathemi, 4-2 (78) Vincent Johansson, 5-2 (80) Vincent Johansson (Lukas Ek), 6-2 (85) Lukas Ek (Sinisa Antunovic), 7-2 (86) Marius Lerner (Wilton Ljunggren), 8-2 (87) Vincent Johansson (Marius Lerner)