P16 i serieledning

På söndagen var det bortamatch mot Varbergs BoiS för P16. En match som vid vinst skulle återta serieledningen, vilket de lyckades med.

HBK börjar bra, där mesta spelet är på BoIS planhalva.

HBK ligger bra i positionerna och skapar några halvchanser de första 15 minuterna.

I minut 19 serverar William Backhausen en fin passning till Zack Jönsson Gustafsson som sprintar förbi backlinjen och kan placera in 0-1.

BoIS kan kvittera i minut 24, på deras första avslut på mål, efter en omställning där HBK kan vara mer tydliga i sina roller. HBK fortsätter att ha boll på offensiv planhalva.

- Vi har mycket igenkänning i vår speluppbyggnad, och det gör att BoIS inte hinner med, sägerassisterande tränaren Tobias Dock.

I minut 34 kan HBK rättvist ta ledningen, genom Alfred Kjellsson på en retur från Zack Jönsson Gustafsson skott. HBK ökar farten ytterligare och kan genom Marius Lerners skott i krysset göra 1-3 i minut 41.

- I pausen pratade vi om att vara lite noggrannare i deras försök till omställningar, och att skruva upp farten ännu mera, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

I andra halvlek orkar inte BoIS med tempot som HBK skruvar upp. I minut 52 kan HBK göra 4-1 genom Vincent Johanssons skott rakt upp i krysset, ett klassavslut. Marius Lerner kan i minut 85 göra sitt andra mål och fastställa resultatet till 1-5.

- Vi gör en godkänd match idag. Vi bedriver anfallsspel på offensiv planhalva och direkta återtag, vilket gör det svårt för BoIS att komma till målchanser, säger tränaren Fredrik Andersson.

VARBERGS BoIS - HBK P16  1 - 5

Startelva Noa Pastuhovic - Sinisa Antunovic (ut 68), Albin Hyseni (ut 71),William Backhausen, Wilton Klunggren (ut 72) - Vincent Johansson, Isaac Carlsson, Gustav Nilsson (ut 61) - Marius Lerner, Zack Jönsson Gustafsson (ut 70), Alfred Kjellsson (ut 65).

Avbytare Edis Helic (in 61), Liam Pärna (in 70), Lajin Othman (in 65), Erion Maxharraj (in 68), Svante Karlsson (in 71), Elliot Nilsson (in 72).

Mål 0-1 (19) Zack Jönsson Gustafsson (William Backhausen), 1-1 (24), 1-2 (34) Alfred Kjellsson (Zack Jönsson Gustafsson), 1-3 (41) Marius Lerner (Isaac Carlsson), 1-4 (52) Vincent Johansson (Albin Hyseni), 1-5 (85) Marius Lerner (William Backhausen)