Ojämn insats för dam

Trots en väldigt bra inledning på matchen så fick inte damlaget med sig några poäng i lördagens match mot Södra Sandby. Det blev seger för hemmalaget med 5-2.

Första 15 minuterna var HBK det bättre laget och hotade hela tiden Södra Sandby med olika typer av anfall. Det var inlägg från högerkanten, inspel centralt och inlägg från vänster. Närmast att göra mål var Nellie Granstam som hade ett avslut precis utanför stolpen.

Efter den starka inledningen tog Södra Sandby över allt mer och gjorde 1 – 0 i matchens 23:e minut genom HannaLundell. 2 – 0 kom strax efter av tidigare damallsvenska Julia Welin.

I slutet på halvleken kommer HBK bättre in i matchen igen men det sista som händer innan paus är en hörna som oturligt tar på en HBK-spelare och in i mål.

I andra halvlek byter HBK in Moa Karlsson och Nellie Andersson som ger ny energi och HBK har åter en bra period och trycker tillbaka Södra Sandby. Istället för reducering så utökar i stället Södra Sandby på till 4 – 0. HBK tappar inte modet utan Moa Karlsson gör 4 – 1 efter ett säkert avslut intill stolpen. Strax efter gör Nellie Andersson 4 – 2 även det på ett bra avslut och HBK får en tro på att vända matchen.

HBK går ner på en trebackslinje och trycker på för ytterligare mål men det ger Södra Sandby utrymme för omställningar och i 89:e minuten kommer de tre mot en och Emma Gustafsson trycker upp bollen i Emma Orrdals vänstra kryss, helt otagbart. Slutresultatet blir 5 – 2 och det får anses som helt rättvist. Södra Sandby har fått ihop ett väldigt bra lag med en mix av bra spelare på samtliga positioner.

- Ja, vi hade perioder i matchen där vi var riktigt bra men samtidigt tappade vi energi emellanåt och räckte inte till mot ett mycket bra motstånd. Till nästa match hoppas vi få tillbaka Lovisa Brogren och Emmy Zetterberg som varit sjuka. Även Nellie Andersson har varit sjuk men kunde spela 45 minuter. Sen får vi se i vilka matcher vi kan använda oss av Moa, säger Fredrik Andersson.

Hannah Sjödahl gjorde sin första match för HBK och kan kvittera ut ett bra betyg.

- I Hannah får vi ytterligare konkurrens och hon är en spelskicklig, passningssäker spelare med väldigt fin teknik, menar "Fidde".

Det finns fina kopplingar i Hannah, hennes farfar Olle Sjödahl var med och tog SM-guld med HBK 1979.

SÖDRA SANDBY IF - HBK DAM  5 - 2

Emma Orrdal – Hanna Comnell,Jennifer Andersson, Emma Skantz, Saga Holm – Matilda Johansson – HannahSjödahl, Ebba Sandgren (45), Elvira Johansson, Nellie Granstam – Elsa Karlsson(45)

Avb. Ella Oscarsson, Moa Karlsson (45), Nellie Andersson (45), Sandra Holm, Izabella Patel, Emmy Ecklein.

Mål 1-0 (23) Hanna Lundell, 2-0 (27) Julia Welin, 3-0 (44) självmål, 4-0 (61) Sanna Jeppsson, 4-1 (65) Moa Karlsson, 4-2 (85) Nellie Andersson, 5-2 (88) Emma Gustafsson