Och bilen går bra?

I början av augusti började HBK sälja årets HBK-lotten. Det är tredje året som HBK-lotten säljs och pengarna för lotten går direkt till föreningens ungdomsverksamhet.

Vinnaren av en Volkswagen T-Cross förra året var Lars Olofsson från Halmstad. Vi har pratat med Lars om hur det känns att vara en vinnare och ta hem första priset.

- Det var väldigt behagligt att vinna. Jag hade precis var utomlands på en resa och fick då reda på att det var en vattenläcka i vårt badrum. Jag satt i soffan och var lite deppad över vattenläckan och jag skulle ringa till försäkringsbolaget. Då kom jag på att jag skulle kolla mina HBK-lotter. Jag hittade en dragningslista men där var det ingen vinst för mig. Jag fick inte ihop det, eftersom det skulle vara så många vinster. Då jag gick in på nätet och då visade det sig att jag hade kollat i dragningslistan från 2020. Nu fick jag tag i rätt dragningslista och det var en häftig känsla när jag såg att en av mina lottnummer stämde överens med högsta vinsten. Det blev trots allt en mycket bra dag för mig, berättar Lars.


Varför ska man köpa HBK-lotten?

- Det är dubbelt. För det första så stöttar man HBK:s ungdomsverksamhet och det är kul att det går bra för dem och att flera unga spelare har kommit upp till A-lagstruppen. Sedan är det en rejäl chans att vinna fina priser.


Hur länge har du varit Bollklubbare?

- Jag följde HBK på 1970-talet, när de tog två guld, men sedan flyttade jag från Halmstad 1985 och då hade jag koll på laget på avstånd. Efter 30 år med jobb på Tetra Pak i olika länder, så flyttade jag hem till Halmstad igen. Då blev det naturligt att följa HBK lite mer och nu har jag varit medlem i 5–6 år. Jag ser också matcherna på Örjan.


Vilket är ditt bästa HBK-minne?

- Det får bli gulden 1976 och 1979. Jag kommer ihåg att jag hjälpte till med att städa på Örjans vall efter guldet 1979. Från guldlagen är Lars-Erik ”Svängsta” Larsson och Rutger Backe mina favoriter.


Vilka är dina favoritspelare i HBK?

- Som gammal målvakt, från ungdomslagen i Leikin, så var Lennart Ljung min första favoritspelare i HBK. Nu tycker jag att Malkolm Nilsson Säfqvist är en mycket bra kille.


Hur kommer det att gå för HBK i Superettan i år?

- Det blir Allsvenskan utan kval, avslutar bilvinnaren Lars med att säga bestämt.


Om du, precis som Lars, vill ta chansen att vinna en Volkswagen T-Cross eller något annat fint pris, så ska du köpa HBK-lotten. Du kan köpa HBK-lotten på Örjans vall, när HBK har en hemmamatch, på HBK:s kansli eller här på HBK:s hemsida.