Nytt topplag väntar dam

Vårt damlag är inne i en period med möten mot lag på övre halvan. Trots två bra matcher så har damerna endast inkasserat en poäng. På lördag väntar tredjeplacerade Södra Sandby IF, ett ungt lag på väg upp i seriesystemet. 

Mötet i våras var en helt jämn match som Södra Sandby vann med klara 3-0. Lite missvisande siffror och målen kom inom loppet av sex minuter där HBK tvingades till ändringar p.g.a. skada och inte hamnade rätt i positioner.


Till lördagens match så saknas Klara Nyberg som är utbytt mot flicklandslagsspelaren Hannah Sjödahl i samarbetet med Vittsjö GIK. Hannah gör debut i HBK och det skall bli väldigt kul att se henne i vår miljö.

- Jag har sett Hannah tidigare och i somras spelade hon en final med F16-landslaget mot Nederländerna. En final jag såg p.g.a. en annan spelare som tränar med oss på somrarna, Liv Rademaker, skulle spela. Hannah gjorde väldigt bra ifrån sig och tillför med sin offensiv, säger damtränaren Fredrik Andersson.


Glädjande besked är att även Moa Karlsson finns med för första gången i år i matchtruppen. Moa hade förra årets överlägset bästa målsnitt sett till antalet spelade matcher i serien och tillför enormt mycket både genom den duktiga spelare hon är men det stärker även de andra spelarna i truppen.



Södra Sandby IF - HBK Dam

Lördag 20 augusti kl. 13.00 - Södra Sandby IP