Notiser efter TFF-HBK

Vinsten borta mot Trelleborgs FF gör att HBK har ett gjort ett litet mindre ryck i Superettans tabell. Men det återstår många poäng att spela om.
MALKOLM NILSSON SÄFQVIST FIRADE sin födelsedag med att hålla nollan. Senast var det 5 juli mot Jönköpings Södra IF och totalt var det den sjätte nollan för året.

GENOM DE FYRA MÅLEN så är HBK tillsammans med IF Brommapojkarna det målrikaste lagen i Superettan med 38 mål. Laget har gjort mål i samtliga sjutton matcher vilket är något helt annat än förra året då HBK hade svårt att producera mål.

ÄVEN BAKÅT ÄR HBK STARKA då de släppt in totalt sexton mål. Detta är de bäst på tillsammans med tvåan IK Brage som släppt in samma antal.

HBK LEDER ÄVEN BORTATABELLEN efter att de tagit 20 poäng på nio matcher. Näst bäst är Skövde AIK som tagit tre mindre poäng på bortaplan.

SENAST HBK TOG EN STORSEGER på bortaplan med minst fyra mål var i november 2020 när de besegrade GIF Sundsvall på bortaplan med 6-0. Ett resultat som då betydde allsvenskt avancemang. I Giffarna spelade då Johan Blomberg som numera är i TFF. Han vill nog avstå möta HBK i framtiden på sin hemmaplan.

HBK FICK GÖRA EN DEL FÖRÄNDRINGAR i startelvan i och med Baffos avstängning och Phils sjukdom. För Marcus Olsson var det första matchen från start sedan 28 maj medan det för Andreas Bengtsson var första matchen i startelvan sedan 18 april borta mot Dalkurd.

JOEL ALLANSSON VAR DEN som sprang mest löpmeter i matchen med sina 10 391, strax före Erik Ahlstrand med 10 297. Ahlstrand var den som hade den högsta löphastigheten med 31,86 km/timme strax före Alexander Johansson med 31,48.

FÖR FÖRSTA GÅNGEN I ÅR SÅ VAR det hela sju spelare från den egna Akademin i startelvan. Snittåldern var 28,18 på de som startade matchen.