Notiser efter HBK-Västerås SK

När HBK spelar sina matcher så gäller det att stanna kvar till domaren blåser av. Än en gång gjorde HBK ett sent mål som betydde poäng.

MIKAEL BOMAN FIXADE POÄNG när han i 94:e minuten kvitterade mot Västerås SK. Det var HBK:s sjunde mål i år på övertid. Förutom gårdagens har extrapoäng fixat mot Landskrona (Phil Ofosu-Ayeh 2-1 i 102:a) och mot Västerås i våras (Mikael Boman i 92:a och Malkolm Nilsson Säfqvist i 93:e). Därutöver har även Alexander Johansson (BP i 91:a och Jönköping i 96:e) och Emil Tot Wikström (Dalkurd i 93:e) gjort mål på övertid.


DET VAR SJUNDE MATCHEN i rad som HBK gör mål under sista kvarten (från matchminut 76). HBK har gjort mål i 14 av 20 matcher under denna kvart. Totalt har 20 av de 47 målen gjorts under matchens sista skede.


FÖR ERIK AHLSTRAND VAR GÅRDAGENS MATCH hans 100:e tävlingsmatch för HBK (serie, kval, cup).


I OCH MED KVITTERINGEN I GÅR så gjorde Mikael Boman mål i sin tredje match i följd som inhoppare men fixade samtidigt den första oavgjorda matchen på Örjans vall i år. HBK ligger tvåa i hemmatabellen och möter härnäst ettan Brommapojkarna. Samtidigt så ligger HBK etta i bortatabellen…


TILL DEN MATCHEN KOMMER Phil Ofosu-Ayeh saknas då han i går drog på sig sin tredje varning för säsongen.


FÖRLUSTSVITEN BRÖTS INTE I GÅR utan den är nu på sju matcher. Senaste förlusten är den 12 juli borta mot Landskrona. Även målsviten behölls i och med kvitteringen. HBK har nu gjort mål i 29 raka matcher.


ÅLDERSSNITTET PÅ STARTELVAN var 27,27 år och i startelvan var det sex av spelarna som är fostrade i HBK:s Akademi- och ungdomsverksamhet.