Notiser efter HBK-Dalkurd FF

Femte raka segern kom mot Dalkurd FF på söndagen efter att Alexander Johansson, Mikael Boman och Emil Tot Wikström gjort varsitt mål när det blev 3-1.
FÖR EMIL TOT WIKSTRÖM VAR DET första målet sedan han avgjorde mot BK Häcken förra året i oktober.

"TOTTI" GJORDE ÄVEN SIN 100:e tävlingsmatch för HBK denna kväll och fick då sätta sista spiken i kistan.

ALEXANDER JOHANSSON SOM GJORDE kvitteringsmålet tidigt i andra halvlek blev det hans tionde mål i Superettan denna säsongen. Därmed är han tre mål före Joseph Baffo som svarat för sju mål.

"ALLE" BLEV DEN FÖRSTA ATT GÖRA MÅL i tre raka matcher sedan hösten 2020. Då avslutade Mikael Boman Superettan med att göra mål sex matcher i följd!

DET VAR FEMTE GÅNGEN I ÅR som HBK kom i underläge med 0-1. I tre av matcherna har HBK vänt till seger och de andra två matcherna har slutat oavgjort.

ATT HBK ÄR STARKA SISTA kvarten visste vi sedan tidigare. Mot Dalkurd blev det två nya mål sista kvarten och HBK har gjort inte mindre än arton mål från minuter 75 och till matchens slut. Tre av lagen i Superettan har gjort mindre mål under matchens nittio minuter totalt.

GÅRDAGENS SEGER VAR HBK:S SJUNDE på hemmaplan i år. Det är endast Brommapojkarna som också vunnit sju matcher på hemmaplan. Dock har de två oavgjorda medan HBK förlorat två matcher på Örjans vall.

SEX AV SPELARNA I STARTELVAN är fostrade i HBK och medelåldern på startelvan var 27,27 denna söndagskväll.

MIKAEL BOMAN SOM GJORDE 2-1 MÅLET och passade till 3-1 målet gjorde sitt 61:a tävlingsmål i HBK. Närmast är Sadat Karim med 31 mål. Totalt har "Bosse" gjort 99 mål i serie- och kvalsammanhang om man räknar in alla klubbar.