Notiser efter BP - HBK

Det blev förlust mot Brommapojkarna med 1-2. Ändå var det inte långt borta att ta ett poäng trots att de spelat med en man mindre i nästan en timma
FÖR JOEL ALLANSSON VAR DET tredje målet i årets Superettan-serie. Han har som tidigare gjort som mest två mål under en säsong (2020) men nu slog han det. Samtidigt var det Joels 150:e match i HBK:s A-lag. Även Jonathan Svedberg kommer denna dag upp i samma antal matcher i A-laget.

DET ÄR TREDJE GÅNGEN I ÅR som HBK spelat två raka matcher utan vinst: 2-2 mot ÖIS blev 1-2 mot Norrby, 2-2 mot Västerås blev 1-2 mot Trelleborg och nu blev 1-1 mot Västerås 1-2 mot BP. Efter förlusterna mot Norrby och Trelleborg har det följts upp av vinster.

TAULANT PARALLANGAJS FÖRSTA MATCH från start i seriespel slutade som bekant med en utvisning. Det var HBK:s första utvisning sedan juli förra året då Thomas Boakye blev utvisad mot Varbergs BoIS på Örjans vall.

HBK HAR NU GJORT MÅL i trettio raka seriematcher i Superettan. Senast de missade var i början på oktober 2020 när det blev 0-1 borta mot J Södra.

DET VAR YTTERLIGARE NÅGRA JUBILEUM I GÅR. Mikael Boman gjorde sin 200:e Superettanmatch inklusive tiden i FFF. Sadat Karim kom upp i 150 matcher i Elitfotbollen (serie och kval i Allsvenskan och Superettan) medan Villiam Dahlström gjorde sin 50:e Superettanmatch.

FÖR ÅTTONDE MATCHEN I FÖLJD gjort HBK mål under sista kvarten (från matchens 76:e minut till tilläggstiden är avslutad). Totalt har HBK gjort 21 av 48 mål under denna del av matchen.

SJU AV STARTSPELARNA ÄR UTBILDADE i HBK:s Akademi- och ungdomsverksamhet. Snittåldern på startelvan i går var 26,36 år.