Matchdax: Husqvarna FF - HBK

Som ett litet avbrott i seriespelet väntar cupmatch i morgon mot div. 2-laget Husqvarna FF.

TRE SNABBA FRÅGOR TILL MAGNUS HAGLUND

Cupmatch mot Husqvarna FF. Hur viktig är matchen för er?

- Cupen är viktig så till vida att vi väldigt gärna vill vara med i gruppspelet i februari-mars, för det är väldigt bra matcher att få på försäsongen. Att få lite tävlingsnerv också under försäsongen är betydelsefullt, plus att vi får bra matcher. 


Husqvarna FF ligger tvåa i sin serie och har släppt in väldigt få mål, sju på nitton matcher. Vad känner till om dem?

- Det är en tuff lottning att få möta ett lag två divisioner under då vi bedömer inte Husqvarna som ett div. 2-lag, utan mer som ett bra div. 1-lag med tanke på vad de presterat i år med endast en förlust och sju insläppta mål på nitton matcher. De har en cementerad andraplats i serien där de jagar suveräna Eskilsminne.


Har ni kunnat se någonting av Husqvarna?

- Ja, Johan Bergström har tagit fram material från två matcher som vi har tittat på och tagit fram klipp. Så vi har en bild hur de agerar men det blir upp till oss själva ändå i slutändan att få till så mycket som möjligt av det vi vill göra.  TRUPPEN (18 man)

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
4. Andreas JOHANSSON
6. Joel ALLANSSON
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
18. Emil TOT WIKSTRÖM
19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON
21. Andreas BENGTSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
27. Melvin SJÖLAND
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

3. Alexander BERNTSSON
5. Joseph BAFFO
11. Samuel KROON
17. Phil OFOSU-AYEH
24. Marcus OLSSONNOTERAT

JÄMFÖRT MED SENASTE MATCHEN mot Brommapojkarna så saknas Alexander Berntsson och Joseph Baffo i truppen. Nya i truppen är Albin Ahlstrand och Melvin Sjöland. För den sistnämnde är det första gången han är med i 18-mannatruppen i en tävlingsmatch.


FLEST MATCHER I SVENSKA CUPEN av matchtruppen har Andreas Johansson, vem annars, med sina 37 matcher. Därefter följer Andreas Bengtsson med 26, Malkolm Nilsson Säfqvist med 25 och Thomas Boakye med 19 cupmatcher.


SADAT KARIM ÄR ÖVERLÄGSEN målskytt med 10 mål på sina 15 cupmatcher. Närmast är Mikael Boman med 2 och sen har Andreas Johansson, Emil Tot Wikström, Andreas Bengtsson och Alexander Johansson gjort ett mål var i Svenska Cupen av dem som är uttagna till matchen.


TVÅ GÅNGER TIDIGARE HAR LAGET mötts men då i vänskapsmatcher. 2014 vann HBK med 2-0 i genrepet mot det nya Superettanlaget efter mål av Mikael Boman och Kristinn Steindorsson. Den andra gången var 2018 när HBK i början på mars vann med klara 4-0 efter mål av Kosuke Kinoshuta 2, Gabriel Gudmundsson och Oscar Petersson.


TVÅ SPELARE HAR LÄMNAT HBK för spel i Husqvarna FF. Senast var det Kristoffer Thydell som under sommaren 2014 blev utlånad till HFF som då spelade i Superettan. Det blev 13 matcher och inga mål för Thydell i HFF som kom sist i serien. 1990 lämnade Tommy Frejdh HBK på sommaren och spelade hösten i div. 3-laget HFF som kom tvåa i sin serie. Frejdh hann med att göra fyra mål på åtta matcher.