Grattis Hasse Mattisson, 50 år!

I dag höjer vi på glaset för vår gamle spelare Hasse Mattisson som fyller 50 år. Större delen av hans spelarkarriär tillhörde han Malmö FF men avslutade elitkarriären med 1,5 säsong i HBK. I dag är han styrelseledamot i Trelleborgs FF.

Det var i Husie IF som Hasse Mattissons fotbollskarriär startade. Inför 1996 skrev han på för Malmö FF och spelade i klubben i tio år. Han blev bl.a. svensk mästare 2004 när Malmö FF vann serien när de gick om HBK i sista omgången.1996 jublar Hasse ihop med Tommy Jönsson efter seger mot Västerås SK. Senare blev de lagkamrater i HBK.


Under åren var han med om många matcher mot HBK och han svarade för ett antal mål för ”iff-iff” när lagen möttes. Sommaren 2006 bestämde han sig för att lämna MFF och var på väg till BK Häcken men det blev i stället spel för HBK. Under ett och ett halvt års tid pendlade han de tretton milen mellan bostaden i Malmö och Örjans vall.Premiärmatch 1997 för Hasse och MFF borta på Örjans vall mot HBK. Här hinner han inte med Fredrik Ljungberg i en match som HBK vann med 3-1.


I augusti debuterade han i en tuff bortamatch mot Elfsborg och där blev det förlust med 0-3. Hasse spelade på innermittfältet ihop med Andreas Johansson och på de resterande elva matcherna blev det bara två förluster. I hemmamatchen mot AIK gjorde Hasse sitt första mål för HBK.1997 tillsammans med tränaren Janne Andersson och Dusan Djuric.


Året efter var Hasse ordinarie från start och på sommaren gjorde HBK några riktigt bra insatser. Bl.a. besegrades de regerande mästarna Elfsborg på Örjans vall med 3-0 och där Hasse gjorde ett av målen.En speciell match för Mattisson när han går in på Malmö Stadion för HBK mot MFF.


I slutet av säsongen missade han några matcher p.g.a. skada och sista matchen från start blev i näst sista omgången hemma mot Djurgården, förlust 1-2. I den avslutande matchen fick han hoppa in och det blev inget roligt avslut från elitfotbollen – 0-9 borta mot Helsingborgs IF.Positiv duo på och utanför plan: Magnus Arvidsson och Hasse Mattisson.


Inför 2008 bestämde han sig för att varva ner och blev spelare och assisterande tränare i Dalby GIF. Civilt jobbade han i några år på MFF:s marknadsavdelning och senare även som försäljningschef i Trelleborgs FF. Numera är han bilförsäljare.I tränartagen 2021 när han tränare Vellinge IF.


Han har senare även tränat IFK Malmö, Höörs IS, FC Rosengård, Trelleborgs FF (U19/U21) och Vellinge IF.


Han är numera styrelseledamot i Trelleborgs FF.
HANS ”HASSE” MATTISSON

Född 29 augusti 1972.

Från Malmö FF 2006, till Dalby GIF 2008.

Allsvenska matcher/mål: 35/2.

Allsvensk i Malmö FF 1996-2006 (171/16).

Svensk mästare med Malmö FF 2004.

Landskamper: 1 B.