Glädje efter segern i Trelleborg

Det var stor glädje efter matchen på Vångavallen. HBK vann med till slut klara 4-0 och supportrarna sjöng "Ja, må du leva" till Malkolm Nilsson Säfqvist som fyllde 29 år denna onsdag. Det kunde varit mindre glatt för fram till 2-0 var det oroligt ofta när det spelförande hemmalaget kom mot HBK:s box.
- Vi fick ett tidigt ledningsmål och tidiga mål präglar matcher. Trelleborg släpper handbromsen efter de hamnat i underläge. Vi får jobba hårt under första halvlek, ändå är vi nära att göra 2-0 i slutet av första. Det kunde blivit ett nästan identiskt mål som det första, menar Magnus Haglund.

- Även i början på andra halvlek är Trelleborg bra, vi får freda oss och i målet är Malkolm duktig. De strider hårt men så får vi gjort 2-0. Det underlättar ju och sen gör vi byten på forwards och sen gör "Ville" ett fantastiskt fint mål. Det var han verkligen värd, jätteroligt, tycker Haglund.

- Efter 3-0 har vi matchen i vår hand och "Ante" får göra 4-0. Vi gör tre mål efter fasta. Det är så att vissa gånger får man igång spelet och man kan spela ut. I den här matchen fick vi jobba hårt och visade att vi kan vinna matcher på olika sätt. Vi har ett bra stora chanser till men vi är effektiva i matchen med en effektivitet som Trelleborg inte har i matchen, säger Magnus Haglund.

- Vi fick göra några ommöbleringar innan match då Baffo var avstängd och Phil blev sjuk, jag tycker ändå att ersättarna gör det bra, säger Haglund.

- Det var min tredje raka här nere. Vi har gjort det bra här nere. Det var ett tag sedan vi höll nollan, det är viktigt, det stärker och det förtjänar Malkolm också, anser Haglund.

Malkolm själv om matchen och reflexträddningen strax före paus.
- Det var en konstig match. Jag tycker inte alls vi kommer upp i en nivå alls ändå vinner vi med 4-0. 
- Mentalt är det mycket skönare att gå in i paus med 1-0. Det är en nick som är hyfsat nära men kommer från nära håll, framför allt var det väldigt skönt. 
- Med tanke på hur mycket boll de har så tycker jag ändå att vi kontrollerar dem hyfsat. När vi inte får till spel som vi vill så är vi ändå säkrar i vårt försvarsspel. 
- Framför allt var det väldigt skönt med tre poäng. Vi tar med oss nollan och lägger den i ryggsäcken, sedan åker vi hem.Om matchen inte var avgjord innan så blev den det när Villiam Dahlström satte 3-0 strax efter att han kommit in i matchen.
- De tryckte framåt lite och vi fick lite att jobba på och lyckades göra två mål till.
- Målet var efter en omställning där Boman vänder upp och slår en passning precis över deras back, jag går i djupled med en back i ryggen, skottfintar honom innan jag lägger in den i det bortre.

Villiam Dahlström spelade ju med Degerfors för två år sedan där de hade ett stort försprång i Superettans topp men de var på väg att tappa det och säkrade inte avancemanget förrän i sista omgången då.
- Det gäller att inte kolla tabellen. Vi vet om hur många matcher det är kvar och vi får försöka vinna varje match som går. Det ser bra ut och man ska använda den goa känslan som är, så det är både och.
Men det är absolut skönare att vara flera poäng före, menar "Ville" efter matchen.