Förlust för damerna

Insläppt mål redan efter 30 sekunder var inte den starten som vårt damlag hade hoppats på. När sedan Laholm gör sitt andra mål efter dryga halvtimman så kändes det tungt.

Laholms mål kom väldigt olägligt sett ur HBK-ögon. 0 - 1 så tidigt och sedan 0 – 2 när HBK har en bra period och trycker på ordentligt.

I andra halvlek tänds hopp när Hannah Sjödahl gör 1 – 2 direkt i inledningen. Ett välplacerat skott strax utanför straffområdet. Nu tänker man sig en forcering av HBK men strax efter får Laholm en straff som nog får anses som väldigt billig.

- Det går säkert att hitta kontakt i situationen om man hade kört ett antal VAR-repriser men våra forwards fick ta emot betydligt tuffare tacklingar, utan påföljd än den som resulterar i straff, säger tränaren, Fredrik Andersson. Vi kan absolut inte skylla förlusten på någon annan än oss själva men vi får heller ingenting med oss för tillfället.

Straffen sätter Isabelle Axeldal säkert i mål men HBK tappar inte tron utan har en ny bra period där man kunde gjort mål. Istället är det Laholm som får göra 1 – 4 efter en fin nick av Maja Ljungberg.

Stundtals spelar HBK en bra fotboll och styr spelet men gör lite för enkla misstag.

- Vi förlorar matchen eftersom vi är lite för snälla i de båda straffområdena. Större beslutsamhet krävs för att rensa undan i eget straffområde och kunna göra mål i motståndarnas.

På lördag väntar en tuff match mot Färjestaden från Öland på bortaplan, en svår uppgift men vi räknar med ett revanschsuget damlag.

HBK DAM - LAHOLMS FK  1 - 4

Emma Orrdal – Nellie Andersson, Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Saga Holm (45) – Matilda Johansson – Hannah Sjödahl (60) Emmy Zetterberg, Elvira Johansson, Nellie Granstam – Elsa Karlsson

Avb. Ella Oscarsson, Lovisa Brogren (45) Ebba Sandgren (60) Sandra Holm, Ellie Nielsen

Mål 0-1 (1) Ida Axeldal, 0-2 (32) Linnea Nilsson, 1-2 (52) Hannah Sjödahl, 1-3 (57) Isabelle Axeldal, 1-4 (66) Maja Ljungberg