Förlust efter tappert försök

Det blev förlust på Grimsta IP efter några tuffa minuter i slutet av första halvlek. HBK hade då varit det spelförande laget men en utvisning med mål på efterföljande frispark och senare en straffspark ställde till det. Då hjälpte inte en sen reducering av Joel Allansson utan BP kunde vinna med 2-1.
Första halvan av första halvlek ägde HBK matchen med högt presspel och där HBK tog initiativet. Blåsvarta laget har ett par halvchanser innan den stora chansen kom (21) vid en bakåtpassning i hemmalaget. Målvakten Jonas Olsson tog lite tid på sig, Alexander Johansson pressade högt och när Jonas sköt i väg bollen bröt "Alle" bollbanan men bollen gick retligt precis utanför stolpen.

BP fick sin första chans (25) där en genomskärare nådde Oscar Petersson och där Malkolm Nilsson Säfqvist gjorde en fotparad. På den efterföljande hörnan fick Wilmer Odefalk skottläge och där "Malle" gjorde en fin reflexräddning.

Matchen öppnade upp sig och en matchavgörande händelse var när Taulant Parallangaj tappade bollen på mittplan, försökte hinna ifatt Nikola Vasic men drog ner denne. Domaren tog upp det röda kortet och HBK var en man mindre.

Ytterligare ett hårt slag för laget var att Marijan Cosic lyfte över muren upp i ena krysset. Malkolm Nilsson Säfqvist var chanslös och det stod 1-0.
Bara några minuter senare tilldömdes hemmalaget en straff efter en ruff i ryggen. Nikola Vasic var säkerheten själv och gjorde 2-0.

Precis innan straffen fick Kazper Karlsson lämna planen för att Alexander Berntsson skulle ta plats i fyrbackslinjen. HBK fick sista halvchansen när Joseph Baffo på övertid kom upp vid bakre stolpen, dock utan att kunna styra bollen rätt.

I andra halvlek försökte BP avgöra matchen direkt och har några farligheter i början, bl.a. Gustav Sandberg-Magnusson som sköt utanför i bra läge (47).

Joseph Baffo fick ta ut lite extra långa steg för att hinna i fatt en hemmaspelare, vilket resulterade i varning, kramp och byte ett par minuter senare. Detta gjorde att Boakye flyttades över till höger och Andreas Bengtsson kom in på vänsterbacken.

HBK gav sig dock chansen att komma in i matchen. Erik Ahlstrand fick en bjudning av målvakten (58) men skottet täcktes av en back.

Samuel Leach Holm när han sköt (69) men där Malkolm sträckte sig och kunde stoppa bollen med handen.

Med drygt tjugo minuter kvar gjorde HBK ett trippelbyte då Mikael Boman, Villiam Dahlström och Emil Tot Wikström kom in. Bara några minuter senare kunde HBK skapa press genom att i rask följd få tre hörnor och där efterspelet på den sista resulterade i reducering.

Målvakten boxade ut bollen till Erik Ahlstrand som var utanför straffområdet. Han spelade i sidled till Joel Allansson som slog till med ett härligt mål som målvakten var chanslös på.

78 minuter och underläge 1-2. HBK gjorde ett bra försök och kämpade tappert. Man tryckte ner BP och fick till både inlägg och instick som dock blev resultatlösa. Men det var en dag när man hade mycket emot sig och det hela slutade med förlust 1-2 trots sex tilläggsminuter.

Målskytten Joel Allansson var besviken efter matchen i sin intervju i discovery+:
- Vi sätter oss själva i dålig situation. Det känns onödigt då vi har kontroll på matchen. Men så är det ibland och då gäller det att visa att vi är ett lag.
- I pausen snackar vi igenom att inte bli stressade, att försöka få 1-2 och sen köra på det. Matchplanen var okej även om vi inte lyckades fullt ut. Det var synd att det inte räckte.

IF BROMMAPOJKARNA - HALMSTADS BK  2 - 1

Malkolm Nilsson Säfqvist - Joseph Baffo (Andreas Bengtsson, 55), Andreas Johansson, Taulant Parallangaj, Thomas Boakye - Kazper Karlsson (Alexander Berntsson, 37), Jonathan Svedberg (Emil Tot Wikström, 73), Erik Ahlstrand - Joel Allansson - Sadat Karim (Mikael Boman, 73), Alexander Johansson (Villiam Dahlström, 73)