Erik Ahlstrand sänkte Husqvarna

Ett femtontal supportrar hade tagit upp till Vapenvallen i Huskvarna för att se Erik Ahlstrand göra en avgörande roll genom göra matchens två första mål. Även Emil Tot Wikström hann göra ett mål när det blev 3-0 seger.

Inför cupmatchen mot Husqvarna hade HBK gjort några ändringar och under matchdagen  då Kazper Karlsson fick lämna återbud.

HBK satte från start hög press på Husqvarna som bjöd Villiam Dahlström på en chans inne i straffområdet (2) men där det till slut resulterade i en hörna. På efterspelet till denna var det så när att Alexander Johansson kom till skott inne i boxen.

I 6:e minuten gjorde hemmalaget en snabb omställning där Faiz Abdelaziz Bentallah kom ren lite ut till vänster men avslutningen hamnade utanför Malte Påhlssons högra stolpe.

Det var en intensiv inledning från HBK som gjorde att hemmamålvakten vid ett par tillfällen fick rensa för livet. HFF fick en chans när (9) Adam Rubin försökte placera in bollen i bortre men bollen gick metern utanför.

HBK fick till en snabb omställning (12) signerad Erik Ahlstrand som spelade ut till Alexander Johansson till vänster, och som försökte nåde två djupledslöpande HBK:arna framför mål men utan resultat.

Erik Ahlstrand drev fram bollen (18) och, trots bra läge förskott, passade han till Alexander Johansson som sköt strax utanför.

När klockan precis stod på 27 minuter fick Erik Ahlstrand ett nytt skottläge rakt framifrån och då klippte han till. Med vänstern fick han en drömträff och bollen for rätt upp i målvaktens nättak. 1-0 till HBK.

HBK slog inte av på takten utan fortsatte och trumma på, och visade en bra inställning till matchen. I 39:e minuten fick HBK en frispark ute till höger och där Emil Tot Wikströms frispark längs marken gick igenom hela högen med spelare framför mål.

På stopptid spelade Tot Wikström fram sig själv men målvakten kom ut och gjorde sig stor så att han kunde täcka friläget. Mer hände inte utan HBK kunde gå till paus med 1-0 ledning.

Första chansen i andra halvlek fick hemmalaget (48) när frisparksinlägg så småningom dök upp hos en hemmaspelare men där skottet gick rätt på Malte.

För första gången i matchen fick hemmalaget en period övertag och i ett bra läge (50) fick Malte göra en fin benparad på Adam Rubins skott. HFF var på väg att få en spelare helt ren (55) efter en djupledsboll men hårt kämpande HBK:are kunde rensa undan.

Hemmalaget fick lite luft under vingarna och kämpade frenetiskt.

Det blev ett dubbelbyte i 58:e när anfallsparet lämnade planen och in kom Sadat Karim och Jonathan Svedberg.

Första chansen i andra halvlek för de helvita kom när (62) Villiam Dahlström slet sig loss från en bevakare, vek inåt men där skottet gick utanför bortre stolpen. Minuten senare hade HBK ett klapp-klapp-spel och där sånär Jonathan Svedberg fick ett friläge.

Andreas Johansson slog minuten senare en genomskärare till Sadat Karim som klippte till direkt men där målvakten kunde rädda.

Hemmalaget Tarek Alnator (73) kom drivande i bra läge och drog i väg ett skott som gick över Maltes ribba.

Och så hände det igen. HBK gjorde mål under sista kvarten när 2-0 kom i 81:a minuten. Fint HBK-anfall där Erik Ahlstrand väggspelade med Villiam Dahlström innan han fint placerade bollen i nät.

Efter målet kom Pontus Carlsson och Melvin Sjöland in i stället för Boakye och Dahlström. Bara några minuter senare kom även Albin Ahlstrand in i stället för Allansson.

I 93:e kunde Erik Ahlstrand även svarat för ett målgivande passning efter en omställning men Sadat Karim prickade stolpen.

Några minuter senare fick Erik en assist när han spelade fram Emil Tot Wikström som placrerade bollen i nät (96) och 3-0 var ett faktum.

Husqvarna FF - Halmstads BK 0-3

Malte Påhlsson - Thomas Boakye (Melvin Sjöland, 82), Andreas Johansson, Taulant Parallangaj, Andreas Bengtsson - Emil Tot Wikström, Joel Allansson (Albin Ahlstrand, 86), Erik Ahlstrand - Villiam Dahlström (Pontus Carlsson, 82) - Mikael Boman (Sadat Karim, 58), Alexander Johansson (Jonathan Svedberg, 58)
Avbytare utan spel Malkolm Nilsson Säfqvist
Varning Villiam Dahlström (66)
Mål 0-1 (27) Erik Ahlstrand, 0-2 (81) Erik Ahlstrand, 0-3 (96) Emil Tot Wikström