Boman fixade poäng i slutet

I våras bröt Västerås SK HBK:s segersvit efter sju raka matcher men där HBK fick poäng på övertid. Inför denna matchen hade HBK sex raka segrar. Denna gång såg det ut att bli förlust igen men när matchuret stod på 93:31 slog Mikael Boman till och kvitterade.

Första halvlek var jämn där HBK förde matchen lite mer än Västerås, som dock stack upp ibland och hade några halvchanser. Martin Gombos fick en boll snett inåt (16) men hans skott gick ganska högt över. Viktor Granath hade ett skott (21) i dåligt läge men bollen gick en bra bit utanför.

HBK hade den bästa chansen när Erik Ahlstrand klippte till med vänstern (27) men bollen gick i stolproten och ut bakom kortlinjen.

- Jag försökte hitta bortre men bollen gick några centimeternför långt ut. Några centimeter till vänster och jag tror bollen hade gått i mål, menade Erik.

HBK hade några halvchanser till som när Boakyes inlägg (19) så när nådde Alexander Johanssons panna i ett bra läge rätt framifrån. Joel Allansson slog en härlig genomskärare till ”Alle” som ramlade i kamp (23) meden försvarare och målvakten. Publiken skrek på straff men domaren friade.

Det var mållöst i paus men direkt i andra tog VSK ledningen efter 45 sekunder. Ett inspel till Viktor Granath som drog till och bollen gick via ribban i mål bakom en chanslös Malkolm Nilsson Säfqvist.

Efter en HBK-hörna (60) kom två VSK:are fria från egen planhalva men en frenetisk kämpande Thomas Boakye hann upp och kunde störa dem så att allt rann ut i sanden.

Ett par minuter senare fick Martin Gambos nästa chans men hans skott gick över. Minuten senare hade VSK nästa chans Simon Gefvert dök upp vid bakre stolpen men Malkolm Nilsson Säfqvist var på rätt plats och kunde greppa bollen.

Medan VSK skapade lite chanser hade HBK svårt att komma till riktiga målchanser. I ett försök att ändra detta gjorde HBK ett dubbelbyte (67) när Tot Wikström och Boman kom in. Dessa ersatte Kazper Karlsson och Sadat Karim.

I efterspelet efter en hörna (71) fick Alexander Johansson chansen men hans nick tog i stolpen och parallellt med mållinjen innan målvakten kunde greppa bollen.

Villiam Dahlström ersatte Thomas Boakye med tio minuter kvar av ordinarie tid. HBK satsade framåt och VSK hade några halvchanser. När HBK tryckte på så var ett tag nästan samtliga utespelare inne i VSK:s straffområde.

Tiden började rinna ut men HBK fick en chans då det återstod åtta minuter när stopptiden presenterades.

I 94:e minuten kom kvitteringen när Mikael Boman nickskarvade in bollen efter fint inlägg av Emil Tot Wikström.

HBK hade senare en hörna som så när styrdes i eget mål av en VSK-spelare.

HALMSTADS BK - VÄSTERÅS SK  1-1

Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Thomas Boakye (Villiam Dahlström, 80) - Kazper Karlsson (Emil Tot Wikström, 67), Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Joel Allansson - Sadat Karim, Alexander Johansson (Mikael Boman, 67)

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Andreas  Bengtsson, Taulant Parallangaj, Pontus Carlsson

Varning Kazper Karlsson (56), Phil Ofosu-Ayeh (74)

Mål 0-1 (46) Viktor Granath, 1-1 (94) Mikael Boman