5-0 även för P17

P17 ville inte vara sämre än övriga Akademilag den gångna helgen och lyckades besegra Örebro SK som kom på besök med 5-0. Samma resultat som herrlaget vann med dagen innan mot J Södra.

HBK fick en fin start då Milanas Razinskas hittar Linus Abrahamsson som sprintar sig fri och lobbar in 1-0 redan i 3:e minuten. 2-0 kommer genom Måns Anderssons panna på bakre stolpen efter fint inlägg av Benjamin Fazliju. Efter detta faller hemmalaget hem lite grann och ÖSK får mer bollinnehav. Dock utan att skapa de riktigt farliga chanserna.

Klockan tickar upp på 37 när Måns Andersson viker in från vänster och placerar in 3-0. Precis innan paus hinner Benjamin Fazliju ta sig fram på kanten och hitta Alex Hall som vänder bort backen o lägger bollen jämte målvakten till 4-0.

- En bra halvlek där vi är stabila bakåt och effektiva när vi väl kommer till lägen framåt, kommenterar Viktor Ljung assisterande tränare.

I inledningen av andra halvlek punkterar Måns Andersson matchen efter förarbete av Lucas Gustafsson. Hemmalaget gör en rad byten i andra halvlek för att få ännu mer energi i det varma sommarvädret men några fler mål lyckas man inte få in. Även om både Alex Hall och Elis Wijk var nära vid ett par tillfällen, så var det Joel Kelloniemi som med sitt ribbskott var närmast att utöka.

- Såklart lägger första halvlek grunden för tre poäng. Vi är det bättre laget idag och när man får både 1-0 och 2-0 relativt tidigt blir det ju tungt för ÖSK i värmen. Vi ser fram mot en inspirerande vecka med både toppmatch mot Elfsborg (fredag) och DM-final (söndag),  avslutar Mattias Olofsson huvudtränare.

HBK P17 - ÖSK P17 5-0 (4-0)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazliju, Noel Wikström (Fabian Johansson, 73), Milanas Razinskas, Filip Andersson (Joel Kelloniemi, 73) - Lucas Gustafsson, Hugo Rödin (Manfred Nilsson, 73), Olle Johansson (Laurent Qitaku, 62), Måns Andersson (Adam Frånberg, 62) - Linus Abrahamsson (Elis Wijk, 62), Alex Hall

Avbytare utan speltid: Edmond Berisha

Mål 1-0 (3) Linus Abrahamsson (Milanas Razinskas), 2-0 (14) Måns Andersson (Benjamin Fazliju), 3-0 (37) Måns Andersson (Filip Andersson), 4-0 (43) Alex Hall (Benjamin Fazliju), 5-0 (50) Måns Andersson (Lucas Gustafsson)