Tuff bortamatch för dam

HBK:s damlag har börjat säsongen på bästa sätt. Två fina prestationer har givit lika många vinster inledningsvis i årets seriespel. På lördag väntar FC Rosengård som står på en poäng efter två omgångar. 

- FC Rosengård tillhör den absoluta toppen av serien men beroende på behovet av att matcha spelare i deras Damallsvenska lag så kan uppställningen se lite olika ut. Jag var och såg när Halmia spelade mot dem och då saknade de några spelare som var med mot oss, säger Fredrik Andersson och tänker på matchen i genrepet.


Lagen har spelat mot varandra vid flera tillfällen och känner till varandra väl. Dessutom har HBK rekryterat Charlotte Delin från Rosengård som är tveksam till start i helgens match.

- Det finns ingen överenskommelse om att hon inte får spela men Charlotte känner sig osäker på spel då hon fortfarande tränar med Rosengård de flesta pass i veckan.


I HBK gör då Emma Orrdal comeback från start och är redo för uppgiften efter att ha varit med på fler träningar den senaste tiden. Laget har även Ella Oscarsson som alternativ.

- Vi jobbar mycket med vår prestation och är den tillräckligt bra även i denna match så har vi möjligheter att få med oss något hem från Malmö, menar "Fidde".



FC ROSENGÅRD 1917 - HBK DAM

Lördag 23 april kl. 13.30

Resultat och tabell