Tre sköna poäng bärgades

HBK lyfter i tabellen till en fjärde plats efter att ha tagit den andra raka segern. 2-0 mot förra årets allsvenska rival Örebro SK i en match som man var överens om man skulle avgjort före paus.
Första målet för säsongen gör Samuel Kroon i matchens 33:e minut och han var mycket nöjd med första halvlek.
- En bra första halvlek där vi kör över Örebro. Vi har en jättebra press och de kommer inte till så mycket. Vi gör 1-0 där jag fångar upp en andraboll i straffområdet, håller i den med några finter och hittar luckan vid första stolpen. Vi har så bra lägen i första så vi kunde gjort både 2-0 och 3-0. 

Scenbilden ändrades inför andra halvlek.
- I andra vet man att de kommer ut med ny energi, de gör några byten och kommer in i matchen mycket mer, framför allt första 20-25 minuterna. Sen så är det förlösande med straffen. Den här segern var superviktig. Nu är det bara att jobba vidare efter två raka, menar Samuel Kroon.

Längst där bak var Malkolm Nilsson Säfqvist i stort sett utan något att göra under de första 45 minuterna.
- Första halvlek var lugn medan andra var lite mer hektisk då Örebro har ett bra tryck. De dök upp några situationer men vi har ett väldigt bra försvarsspel så det är ganska enkelt att spela bakom dem, berömmer ”Malle”.

Efter en poäng på de två inledande omgångarna så har den blå himlen ljusnat betydligt.
- Tuff start men så fort vi börja vinna så brukar det rulla på, så det gäller att fortsätta på det här och ladda om inför nästa match, säger Malkolm som höll sin andra nolla för året.

En av de mest betydelsefulla spelarna under sista delen av 2020 var Jonathan Svedberg. I fjor rök korsbandet i första träningsmatchen och i år fick han börja på bänken de inledande två matcherna. Nu har han varit med från start i de två senaste bortamatcherna som slutat med seger.

Eftersom han avslutade nio segrar 2020 och nu fyllt på med två till, så har han elva raka segrar i HBK-tröjan i seriespel. Imponerande. Svedberg var strålande glad när han vandrade mot bussen efter matchen.
- I första halvlek känns det som att vi gör väldigt mycket rätt i vårt spel och kommer till de lägen där vill komma åt bakom deras mittfält. Vi spelar väldigt bra och kommer till väldigt bra chanser så vi skulle kunna döda matchen med både 2-0 och 3-0. Vi kommer till de lägena och nästa gång sitter ännu fler, hoppas ”Jonte”.

- Efter paus kommer de ut med lite ny energi och tre nya spelare. Vi får kämpa oss in i matchen, första 10-15 minuterna har de momentum så vi får jobba på för att komma in i det. Vi kom in i det mer och mer men får inte riktigt i gång spelet på samma sätt. Sen får vi lite byten och där ”Alle” kommer in och fixar en straff till oss och vi kan punktera matchen. 

- Det är jätteskönt att vara tillbaka. Jag har fått jobba på för att försöka komma tillbaka till den formen jag var i 2020 och därifrån försöka utvecklas ännu mer, avslutar en glad Jonathan Svedberg.