Tre nya poäng för HBK

En övertygande första halvlek och en stabil andra halvlek med ett mål i vardera halvlek ledde till tre nya poäng för HBK i ett vårlikt Örebro.
Matchen startade med solen i planens längdriktning. HBK försökte störa Örebro speluppbyggnadsfasen med ett högt försvarsspel inledningsvis. HBK skapade första hörnan. I minut sex satte Baffoe en djupledsboll mot Sadat Karim men bollen studsade lite högt. Detta gjorde det svårt för Sadat att behålla farten och därmed kom ÖSK-försvararna på rätt sida och kunde bryta.

Minut 8. Bra anfall för HBK. Till slut vände Erik Ahlstrand upp och drog till med högern (!). Skottet tvingade William Eskelinen till en räddning som styrdes i stolpen. Första tjugo var HBK:s. Mycket spel på ÖSK:s planhalva, flera fina anfall och ett antal hörnor.

Just på en hörna kom nästa farlighet. Örebro fick inte bort bollen och till slut sköt Samuel Kroon. Det blev retur och Sadats retur täcktes precis till en ny hörna. På den tvingade Sadat Karim ÖSK-målvakten till en kvalificerad räddning till ytterligare en resultatlös hörna.

Jätteläge på en kontring i 18:e minuten. HBK vann bollen på mittplan och man kom 4 mot 3. Erik Ahlstrand satte till slut in bollen mot Sadat Karim men bollen var decimetern för djup och Sadat kunde inte styra in bollen.

Örebros första gång i HBK:s straffområde dröjde till minut 21. Detta ledde till slut till en resultatlös hörna.

ÖSK skapade en fin chans efter halvtimmen spelad när Malkolm Nilsson Säfqvist och Phil Ofuso-Ayeh missade i kommunikation. Anfallet avslutades av Jilian Hamad strax utanför.

HBK tog ledningen i minut 32 när Thomas Boakyes inlägg damp ner i straffområdet efter en duell mellan Sadat Karim, ÖSK-målvakten och en ÖSK-försvarare. Samuel vred runt, flyttade boll och sköt in bollen i mål!

I minut 43 lyckades HBK med en bollvinst i Örebros straffområde men tyvärr en slarvig passning som annars hade varit öppet mål för Dahlström. Bollen gick istället till en markerad Sadat Karim och hans avslut kunde styras till hörna.

Örebro kontrade när klockan gått över 45 minuter med Jake Larssons avslutade en bit utanför. Fem minuters tillägg vankades också efter flera skadeavbrott under halvleken.

HBK tryckte på rejält på tilläggstid. 3-4 hörnor, flertalet flera inspel i boxen men inte riktigt hela vägen in för att få in en boll till innan paus.

7-2 varav 5-0 i avslut och 9-1 i hörnor till HBK. En bra genomförd halvlek för Bollklubben!

- Jag tycker vi får kontroll genom vårt presspel och dem kommer inte igång i deras rull. Vi skapade en del också, säger Samuel Kroon i paus till Discovery+.

Örebro gjorde tre byten i paus i hopp om att förändra matchbilden. I inledningen syntes en förändring i hemmalaget med mer fart och fläkt. Bland annat ett farligt läge efter 56 minuter men Malkolm Nilsson Säfqvist spände ut bröstkorgen på skottet från nära håll och räddade. Liknande situation efter 58 minuter men "Malle" räddade ganska enkelt igen.

Ett annat ÖSK i andra men HBK hanterade det ganska väl. Efter 69 minuter tackade vi av Villiam Dahlström och inhoppsmålgöraren x2 Alexander Johansson kom in på topp. Skulle "Alle" påverka matchbilden igen?

Nick i stolpen av Joseph Baffoe på Svedbergs hörna i 71:e minuten. Nära, nära...

Strax därefter i mint 75 var Joel Allansson säsongspremiär över när han ersattes av Emil Tot Wikström. Fem minuter senare var Phil Ofuso-Ayehs startpremiär över. Andreas Bengtsson kom in till vänster och Boakye gick över till höger i backlinjen.

ÖSK skapade en dubbelchans i minut 82. Först räddade "Malle" Hamads skott och sedan sköt Milleskog utanför.
Nu var det mest försvara ledningen.

Straff till HBK efter 86 minuter när Emil Tot Wikström stack in bollen till Alexander Johansson som blev nedgjord av Moro inne i straffområdet. Reprisbilderna visade att straffen var korrekt bedömd.

Fram till straffpunkten klev Joseph Baffoe... Han la en halvchipp mitt i mål och 0-2!

Tiden tickade upp mot 90 och fyra minuters tillägg väntade.
Skulle HBK hålla nollan? Skulle HBK hålla undan? Intressanta frågor även om ÖSK:s energi dog lite efter straffmålet.

Jilian Hamad hade nästa ÖSK-avslut men det rullade metern utanför stolpen samtidigt som "Malle" hade full koll. Sista avslutet i matchen fick Emil Tot Wikström i en kontring som Eskelinen styrde till hörna. Sista sekunderna spelade HBK bort nere vid hörnflaggan.

- Jag tycker det är en välförtjänt seger för oss trots att vi blev lite låga i andra halvlek. Men vi stod upp bra. Speciellt i första halvlek hittade vi in bakom deras mittfält och skapade målchanser och kunde gjort 2-3 mål. Vi spelade på bra och höjer oss mer och mer för varje match. säger Baffoe efter matchen till Discovery+.

- Jag är otroligt nöjd på vårt utförande av första halvlek på det sättet vi pratat om i veckan. Vi hade flera fina anfall och fick bra utväxling på vårt spel och kunde gjort något mål till. Örebro gjorde några ändringar i paus och jämnade ut spelbilden. Det var en stund där vi fick jobba hårt innan vi kunde jämna ut matchbilden igen innan vi gjorde tvåan. Vi är på rätt väg efter en trög start. Vi liknar oss själva mer och mer, säger Magnus Haglund till Discovery+.

ÖREBRO SK - HALMSTADS BK, 0-2 (0-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh (Andreas Bengtsson, 80), Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Thomas Boakye - Samuel Kroon, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Joel Allansson (Emil Tot Wikström, 75) - Villiam Dahlström (Alexander Johansson, 69), Sadat Karim
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Mikael Boman, Kazper Karlsson
Mål 0-1 (32) Samuel Kroon (ingen assist), 0-2 (87) Joseph Baffoe (straff)