Premiärer för P17 och P19

P17 vann sin premiär rättvist med 7-1 borta mot Kalmar. P19 förlorade sin premiär trots att man var det bättre laget.
På bilden ovan ser ni HBK:s P17 uppställde framför HBK-bussen.

P17

Det var HBK som satte tonen direkt i den första halvleken där man ångade på och gjorde hela tre mål de första 16 minuterna. 1-0 gjordes i den 8:e minuten på en fint slagen hörna av Altin Mazreku där Måns Andersson mötte fint med pannan och nickade in bollen i nät. 2-0 kom i 14:e minuten av Alex Hall som elegant placerade in bollen i mål. 3-0 nickades in av Hugo Rödin som dök upp vid den bakre stolpen.

HBK radade upp målchanser och kändes farliga så fort de hade bollen på Kalmar FF:s planhalva. Kalmar växte in i halvleken och försökte att trilla boll utan att direkt hota bortalaget.

HBK skapade många hörnor i den första halvleken och det var också efter en sådan som Kalmar FF ställde om och lyckades reducera till 1-3 i den 43:e minuten. Fler mål än så blev det inte i den första halvleken.

- I halvtid pratade vi om att försöka ha något längre anfall emellanåt och att fortsätta att arbeta tillsammans i vårt försvarsspel, säger den assisterande tränaren Viktor Ljung.

I den andra halvleken går hemmalaget högre upp i plan och försöker sätta press på HBK:s backlinje men utan att det leder till några farligheter. Istället är det bollklubben som bjöd på en rad fina anfall som ledde både till målchanser och mål för bortalaget. 1-4 kom efter ett väldigt fint anfall i minut 62 där Adam Frånberg tog fram bollen och satte ut den till Laurent Qitaku som satte in bollen mellan målvakt och backlinje där Altin Mazreku skar linjen och gjorde mål.

-Ett väldigt fint fotbollsmål där vi gör saker som vi tränat på, kommenterar den assisterande tränaren Mattias Olofsson.

1-5 gjordes i den 73:e minuten av Altin Mazreku som gjorde sitt andra för dagen. HBK fortsatte efter det att ånga på och gjorde också 1-6 av inhoppande Edmond Berisha som kyligt förpassade in bollen i mål bakom en chanslös Kalmar FF-målvakt. Alex Hall gjorde 1-7 i den 79:e minuten efter ett bra och snabbt anfall av bortalaget. HBK hade efter det ytterligare chanser att göra fler mål men fler än så blir det inte utan matchen slutade 1-7 till HBK.

- En god prestation där vi tar tag i matchen direkt och vill framåt och ständigt hotar våra motståndare med farliga målchanser. Vårt anfallsspel fungerar väldigt bra för dagen och vi är skarpa i avsluten där vi gör hela 7 mål framåt och därtill har vi fler chanser att göra fler mål. I den här matchen får vi inte heller glömma bort vårt försvarsspel där vi är noggranna och beslutsamma genom hela matchen förutom vid ett tillfälle där Kalmar FF lyckas göra mål. Hela laget förtjänar ett stort beröm för dagens insats där jag tycker spelarna sätter upp för varandra vilket leder till att vi gör flera fina mål, säger en nöjd huvudtränare Alexander Sakac.

Kalmar FF P17 - HBK P17, 1-7 (1-3)

Startelva Måns Ramström – Benjamin Fazljiu (ut 78), Hugo Rödin, Milanas Razinskas, Filip Andersson (ut 74) – Laurent Qitaku (ut 71), Måns Andersson (ut 77), Adam Frånberg (ut 78), Altin Mazreku – Linus Abrahamsson (ut 71), Alex Hall

Avbytare Julian Hallonlöf, Joel Kelloniemi (in 74), Fabian Johansson (in 78), Filip Lennartsson (in 77), Lucas Gustafsson (in 78), Elis Wijk (in 71), Edmond Berisha (in 71)

Mål 0-1 (7) Måns Andersson (Altin Mazreku), 0-2 (14) Alex Hall (Linus Abrahamsson), 0-3 (16) Hugo Rödin (Altin Mazreku), 1-3 (43), 1-4 (62) Altin Mazreku (Laurent Qitaku), 1-5 (73) Altin Mazreku (Måns Andersson), 1-6 (78) Edmond Berisha (Altin Mazreku, 1-7 (79) Alex Hall (Edmond Berisha)

P19

Klubbens äldsta akademilag mötte Djurgårdens IF på bortaplan i den helt nya P19-Allsvenskan där de 14 bästa lagen i Sverige spelar. HBK startade matchen väldigt bra och tryckte ner Blåränderna under större delen av första halvlek. Hemmalaget var dock det laget som ledningen efter 38 minuter efter en fast situation.

I andra halvlek fortsatte HBK med det bra spelet men likadant blev det. Djurgården utökade sin ledning när HBK-försvaret gick bort sig på en omställning i den 66:e minuten.

HBK fortsatte dock och fyra minuter senare utmanade Viggo Rolfsson in i straffområdet. Viggos skott täcktes och returen smälldes in av Lorent Mehmeti.

Samma Lorent Mehmeti fick ett väldigt läge i slutskedet av matchen men kom inte till avslut men bollen gick vidare till Enis Krasniqi som två gånger om tvingade Djurgårdsförsvaret att lägga manken till.

I ett försök att få in kvitteringen så flyttades duktige huvudspelaren Filip Eriksson upp på topp och istället för reducering blev det ett mål till bakåt på en omställning.

- Vi gör en fin prestation. Vi har ett högt och aggressivt försvarsspel som gör att vi vinner mycket boll på offensiv planhalva. Vi har också fina sekvenser i anfallsspelet som leder till målchanser och avslut. Dessvärre gör vi inte mål på våra lägen och det gjorde Djurgården idag, säger huvudtränare Max Lindén.

Djurgårdens IF P19 - HBK P19, 3-1 (1-0)

Startelva Zackarias Nilsson - Wilmer Hesselgren (ut 68), Filip Eriksson, David Norrman, Hugo Neborg - Enis Krasniqi (ut 73), Leo Hedenberg, Samuel Svensson, Viggo Rolfsson - Albin Binnefors (ut 63), Lorent Mehmeti
Avbytare Petter Andersson, Axel Abrahamsson, Milanas Razinskas (in 73), Egon Kurtulus, Alex Hall (in 63), Noel Åberg, Emil Annerhult (in 68)
Mål 1-0 (38), 2-0 (66), 2-1 (70) Lorent Mehmeti (Viggo Rolfsson), 3-1 (89)