Poängtapp för P19

Under lördagseftermiddagen tog P19 emot IF Elfsborg i P19-Allsvenskans fjärde omgång. Efter 90 minuters spel så var resultatet 0-0.
På bilden ovan ser ni målvakten Zackarias Nilsson som höll nollan i matchen.
HBK inledde matchen väl med en del bollvinster på offensiv planhalva och fick lite tryckt på Boråsarna. Hemmalaget hade under första halvlek flertalet bra målchanser men antingen så var "Gulingarnas" målvakt i vägen och/eller så höll avslutet inte tillräckligt kvalitet.

Elfsborg kontrade en del och hade ett avslut i ribban under en sådan omställning men 0-0 i paus.

- Kvalitetsmässigt så var vi det bättre laget under första halvlek även om Elfsborg kanske hade den bästa målchansen. Vi behöver bli effektivare på att omsätta chanser till mål. Det gällde inte bara idag utan i alla matcher, säger assisterande tränaren Daniel Kaplinski.

Andra halvlek var lik. HBK skapade målchanser utan att riktigt var kliniska. Elfsborg drabbades först av en målchansutvisning efter 63 minuter och det påverkade matchbilden förstås men än mer HBK som gick för tre poäng. I minut 86 kom Elfsborgs andra utvisning men trots två man mindre kunde man freda sitt mål och ta säsongens första poäng.

- Vi står på sju poäng efter fyra matcher och känner att vi borde ha fler. Vi får ta med oss läropengarna som krävs och fortsätta jobba vidare, säger huvudtränaren Max Lindén.

HBK P19 - IF Elfsborg, 0-0

Startelva Zackarias Nilsson - Wilmer Hesselgren (ut 60), Filip Eriksson, David Norrman, Hugo Neborg - Enis Krasniqi, Egon Kurtulus (ut 60), Albin Ahlstrand, Leo Hedenberg - Albin Binnefors (ut 60), Lorent Mehmeti
Avbytare Petter Andersson, Axel Abrahamsson, Viktor Dahlin, Emil Annerhult (in 75), Noel Åberg, Samuel Svensson (in 60), Viggo Rolfsson (in 60)