P19 tog andra raka segern

Efter sju timmar buss under fredagseftermiddagen upp till Uppsala så väntade en övernattning på Scandic innan man på lördagseftermiddagen tog tre poäng borta mot Sirius.
På bilden ovan ser ni dagens målskyttar Albin Binnefors och Leo Hedenberg ifrån bussresan hem.

Sirius inledde matchen bäst och tog ledningen efter sju minuter spelade när HBK-laget gick bort sig.

Hemmalaget styrde och ställde rejält men det tog oftast stopp runt och i HBK:s straffområde. Bortalaget, för dagen i gult, hade en jättechans när David Norrman prickade stolpen från 1,5 meter i mitten på första halvlek efter en hörna.

- Vi behövde göra en del justeringar i paus och då kanske matchbilden kunde förändras. Även om vi blev tillbakatryckta mycket i första så är det bara ett mål och matchen levde, säger assisterande tränaren Morgan Ljungkvist.

HBK kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och fick tag på Sirius speluppbyggnad på ett bättre sätt. Det skapades lite chanser och en kvittering skymtades i horisonten. Men den kom inte i önskvärt läge i inledningen och mitten på halvlek. Några positiva inhopp bidrog än mer till att HBK kvitterade och tog ledningen.

I den 83:e minuten spelade Emil Annerhult fram Leo Hedenberg som klippte till från straffpunkten. Minuten senare gav sig Emil Annerhult ut på ytterligare än flygtur, tog sig fram i straffområdet och på något sätt hittade bollen fram till Albin Binnefors. "Binne" vände och klippte till och 1-2.

Efter det var det skydda målet som gällde och det blev en del kamp innan domaren i den sjätte tilläggsminuten blåste av matchen.

- Vi gör en bättre andra halvlek. Grabbarna kämpade och slet och fick en belöning, säger den glade huvudtränaren Max Lindén i från bussen. En buss som beräknas vara i Halmstad med några minuter tillgodo innan midnatt.

IK Sirius P19 - HBK P19, 1-2 (1-0)

Startelva Petter Andersson - Emil Annerhult, Filip Eriksson, David Norrman, Milanas Razinskas (ut 46) - Viggo Rolfsson (ut 72), Samuel Svensson (ut 66), Albin Ahlstrand, Leo Hedenberg - Alex Hall (ut 58), Lorent Mehmeti
Avbytare Zackarias Nilsson, Viktor Dahlin, Axel Abrahamsson, Hugo Neborg (in 46), Egon Kurtulus (in 66), Enis Krasniqi (in 72)
Mål 1-0 (7), 1-1 (83) Leo Hedenberg (Emil Annerhult), 1-2 (84) Albin Binnefors (Emil Annerhult)