P19 segrade mot Malmö

Första gräsmatchen för säsongen väntade när P19 tog emot serieledarna i P19-Allsvenskan, Malmö FF. Det är alltid intressant och tuffa bataljer mot MFF, så även idag.
HBK inledde väl och förlade sitt försvarsspel väldigt högt under första halvan av första halvlek. Man vann en hel del boll och kom till en handfull avslut som inte vållade MFF-målvakten några större problem.

MFF första anfall kom efter 13 minuter och då blev hörna. Hörnan nickades bort men bollen lyftes tillbaka in i HBK:s straffområde och då kunde MFF-spelaren Adrian Neziri nicka in 0-1. Tungt för hemmalaget som börjat matchen bra.

HBK skulle dock kvittera efter 23 minuter. HBK hade en hörna som nickades ut ur straffområdet. Där stod Emil Annerhult på andrabollsuppgift och klippte till ett avslut som gick nästan rätt upp i krysset. Vackert minst sagt.

Emil Annerult in action.

Det är ganska fysiskt jobbigt att jobba en hel match i ett högt försvarsspel och ju längre halvleken led desto mer valde HBK att vila i sitt försvarsspel på egen planhalva. Det sköttes på ett bra sätt och 1-1 i paus.

- Vi gjorde en bra första halvlek. Lite tekniska misstag pga gräs men det borde vi kunna göra bättre. Fanns också situationer som vi önskade var bättre även om vi var nöjda med prestationen, säger assisterande tränaren Morgan Ljungkvist.

Pontus Carlsson i kamp med en MFF:are.

Matchen såg ganska lik ut i andra. Lite mer boll till MFF men det var HBK som skapade de chanser som uppstod. I den 81:e minuten kom den bästa chansen i matchen när HBK tilldelades en straff av duktige domaren David Weber. Pontus Carlsson klev fram och satte 2-1 till hemmalaget.

Jubel efter Pontus Carlssons (nr 10) straffmål som var 2-1 och segermålet.

Det var mycket kamp sista 10 minuter + stopptid men utan att det luktade för mycket rök i HBK:s straffområde och tre nya poäng för HBK:s P19.

- Malmö är bra och det är vi med. Det finns inga lätta matcher i P19 Allsvenskan. Idag får vi utdelning till skillnad mot Elfsborg senast och Djurgården i premiären och därför kvitterar vi ut säsongens tredje seger. Nu får grabbarna ha en riktigt fin valborg och så ses vi igen på måndag för att påbörja ett ny vecka som avslutas med IFK Norrköping på bortaplan, säger en glad Max Lindén som är huvudtränare i P19.

Filip Eriksson, Samuel Svensson och Wilmer Hesselgren är glada efter matchen.

HBK P19 - Malmö FF P19, 2-1 (1-1)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Filip Eriksson, Wilmer Hesselgren, Hugo Neborg (ut 83) - Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand, Samuel Svensson, Leo Hedenberg (ut 86) - Viggo Rolfsson (ut 69), Albin Binnefors (ut 81)
Avbytare Petter Andersson, Axel Abrahamsson, Milanas Razinskas (in 83), Mattias Saleem-Almgren (in 69), Egon Kurtulus, Enis Krasniqi (in 86) Alex Hall (in 81)
Mål 0-1 (13), 1-1 (23) Emil Annerhult, 2-1 (81) Pontus Carlsson, straff