P17 bortaslog ÖSK

HBK begav sig under måndagen till Örebro och Behrn Arena för att möta ÖSK i P17 Allsvenskan. Det slutade med tre poäng för HBK.

HBK:s P17 fick äran att spela på soliga Behrn Arena där det skulle bli en tuff match. I den första halvleken hade hemmalaget en del boll i deras speluppbyggnad men lyckades via det inte skapa alltför mycket målchanser på bortalaget. Istället var det HBK som ville framåt där Lucas Gustafsson skickade iväg en fin passning i djupled som nådde Linus Abrahamsson som tog emot bollen och blev därefter fälld i ÖSK:s straffområde. HBK tilldelades en straffspark som Altin Mazreku säkert slog imål i den 8:e minuten.

Efter det så var det ÖSK som hade mycket boll men där HBK stack upp i en del omställningar. 0-2 kom i den 38:e minuten genom ett fint anfall av bortalaget där Lucas Gustafsson avslutar på bästa sätt genom att trycka in bollen i nättaket.

-I halvtid vill vi justera en del saker i vårt höga försvarsspel samtidigt som vi vill ha ett bättre eget spel med bollen, säger Viktor Ljung i HBK-staben.

Den andra halvleken började ungefär på samma sätt som den första halvleken avslutades, d.v.s. med ett mål för bortalaget. Den här gången var det Altin Mazreku som avslutade ett anfall med en tåfjutt i den bortre delen av målet i den 48:e minuten och utökade därmed ledningen till 0-3.

Annars var det ÖSK som satte en högre press och jagade mål hemma på Behrn Arena, i den 57:e minuten lyckades hemmalaget få in en boll bakom duktige Julian Hallonlöf som vaktade HBKs mål för dagen.

Närmare än så kom aldrig ÖSK då HBK några minuter senare drygade ut sin ledning till 1-4 efter att Linus Abrahamsson, efter ett fint instick av Elis Wijk, placerat in bollen otagbart för hemmalagets målvakt.

- Vi gör fyra väldigt bra mål idag trots att spelet kan bli bättre, säger Mattias Olofsson som är assisterande tränare i P17.

- Det finns absolut mer att hämta i vår prestation men vi vinner matchen och gör fyra mål och släpper in ett mål och killarna gör en mycket bra arbetsinsats, avslutar huvudtränare Alexander Sakac.

Örebro SK FK P17 - HBK P17  1-4 (0-2)

Startelva JulianHallonlöf – Joel Kelloniemi, Hugo Rödin (ut 80), Noel Wikström, Kristian Misic (ut 76) – Lucas Gustafsson (ut 85), Laurent Qitaku (ut 60), Måns Andersson (ut73), Altin Mazreku (ut 73, in 85) – Linus Abrahamsson, Elis Wijk (ut 65).

Avbytare Fabian Johansson (in 80), Filip Andersson (in 73), Benjamin Fazljiu (in 76), Adam Frånberg (in 60), Filip Lennartsson (in 73), Edmond Berisha (in 71).

Mål 0-1 (8) Altin Mazreku (Lucas Gustafsson), 0-2 (38) Lucas Gustafsson (Linus Abrahamsson), 0-3 (48) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 1-3 (57), 1-4 (64)Linus Abrahamsson (Elis Wijk).