P16 tog andra raka segern

P16 spelade idag derby mot Astrio och åkte hem med tre poäng.

16-åringarna tryckte plattan i mattan direkt från start. HBK inledde med ett stort bollinnehav, utan att riktigt hitta rätt. Flertalet frisparkar, inspel och hörnor fastnade på spelare med fel färg på tröjan.

Det som saknades var målen, för att göra det skulle det blåa bortalaget behöva bryta linjer, spela snabbare och ha färre tillslag. Detta skedde i 28:e minuten, när ett hårt inspel från Emir El-Kathemi, studsade fram till Altin Mazreku, som gjorde processen kort, och så ledde Halmstads BK med 0-1.

Fortsatt mycket bollinnehav från HBK, ledde i 38:e min fram till en delikatess. Hårt inspel från Marius Lerner på högerkanten, till foten på Zack Gustafsson-Jönsson som bara stötte in bollen i mål och 0-2 var ett faktum. Resultatet stod sig halvleken ut.

Paussnacket handlade om att fortsätta ha tålamod, ha högt bolltempo och vara noggranna i det defensiva omställningsspelet, och självklart försöka få till fler mål.

Matchbilden i andra halvlek blev väldigt lik första halvlek. HBK hade mycket boll, hotade flera gånger inne i straffområdet utan att få hål målvakten till en början. I matchminut 52 blev Altin Mazreku tveksam tvåmålsskytt 0-3, då assisterande domaren dömde mål efter ett skott som tydligen var över linjen. 0-4 tillkom efter en semidirekt hörna som nickades in av Bleon Kurtulus, och assisterades av Gustav Nilsson. 0-5 Dilon Ademi frispelade Lukas Ek (bilden) som kyligt rullade in bollen. 0-6 kom i matchminut 85, när Bleon Kurtulus följde med upp i ett anfall och bröt sig in i straffområdet och fälldes bryskt. Nämnde Bleon tog straffen själv och slog in den distinkt.

När matchen väl var slut, kunde ledartrojkan konstatera att grabbarna följde matchplanen på många punkter.

- Vi hade mycket boll, skapade en mängd chanser och siffrorna hölls nere av en bra målvakt i motståndarlaget. Vi var även noggranna defensivt och värderade väl när vi skulle spela säkert och när vi kunde spela med mindre marginal, säger huvudtränare Fredrik Andersson.

BK Astrio P16 - HBK P16, 0-6 (0-2)

Startelva Julian Hallonlöf - Emil El-Kathemi, Bleon Kurtulus, Albin Hyseni (ut 72), William Backhausen - Marius Lerner (ut 85), Gustav Nilsson (ut 81), Isaac Carlsson (ut 70), Altin Mazreku (ut 65) - Zack Jönsson Gustafsson (ut 67), Edmond Berisha (ut 85)

Avbytare Lukas Ek (in 65), Vincent Johansson (in 68), Dilon Ademi (in 70), Elliot Nilssom (in 72), Arvid Ekvall (in 81), Lajin Othman (in 85), Edis Helic (in 85)

Mål 0-1 (28) Altin Mazreku (Emir El-Kathemi), 0-2 (38) Zack Jönsson-Gustafsson (Marius Lerner), 0-3 (52) Altin Mazreku (William Backhausen), 0-4 (68) Bleon Kurtulus (Gustav Nilsson), 0-5 (76) Lukas Ek (Dilon Ademi), 0-6 (85) Bleon Kurtulus