Upphämtning x2 gav poäng.

Premiär i Superettan. Örgryte borta på Bravida Arena istället för Gamla Ullevi. En mindre bra första halvlek följdes av en bra andra halvlek när HBK och ÖIS delade på poängen.
I HBK saknades Joel Allansson centralt på mitten och ersatte gjorde 17-årige Kazper Karlsson.

HBK försökte störa ÖIS högt upp på deras planhalva och det lyckades ibland i inledningen. I den 10:e minuten kom ÖIS upp och kom till avslut men inga större problem för "Malle". I den 11:e minuten var det först ett farligt inspel för ÖIS, sen vände spelet och Andreas Bengtssons inlägg touchade en försvarare och det var nära att den gick över Sixten Mohlin i ÖIS-målet men han lyckades precis tippa den till hörna.

Örgryte tog över och i den 18:e minuten gjorde man 1-0 genom Sargon Abraham. Hampus Dahlqvist utmanade på ÖIS:s högerkant och fick in bollen i boxen där Abraham dunkade dit den. Efter målet hade HBK lite mer boll för första gången i matchen men man skapade inte så mycket. Någon hörna stack man upp med samt några inlägg. ÖIS stack upp också. I den 34:e minuten hade man ett halvfarligt avslut, dock en bit utanför.

Jätteläge för HBK i den 40:e minuten när Thomas Boakyes inlägg är centimeter från att rakas in i öppet mål på bortre stolpen av Villiam Dahlström. En ÖIS:are var dock duktig nog för att skydda sitt mål.

HBK startade andra halvlek bra och efter bara en halv minut kom första chansen när Sadat Karim nickade mot mål men över. Nära att Samuel Kroon kom fri i 48:e minuten på Erik Ahlstrands inläggsinspel men mottagningen upp mot höften var svår och bollen stack iväg. Det var mycket HBK i inledningen av andra. Ett annat HBK än i första.

Kazper Karlsson spelade 83 minuter i sin seniorseriedebut. Precis fyllt 17 år gammal.

Mycket nära 1-1 efter 51 minuter. Hörnvariant slutade med ett styrt skott över. Sadat Karim blev fri i 55 men skottet/passningen vidare täcktes och ny hörna. Många hörnor i inledningen av andra för HBK.

Trots HBK:s fina inledning var det ÖIS som gjorde nästa mål i sitt första anfall i halvleken (58). Niklas Bärkroths inlägg gick antingen direkt i mål eller om Sargon Abraham styrde in den.

Villiam Dahlströms första seriematch för HBK varade i 64 minuter innan han blev ersatt av Mikael Boman. Samma Mikael Boman skapade nästa chans när Sixten Mohlin tvingades till en räddning nere vid ena stolpen. HBK tryckte ner ÖIS i långa perioder.

Kazper Karlssons debut varade i 83 minuter när han sedan ersattes av Alexander Johansson i jagande på mål. Alexander Johansson behövde bara två minuter innan han reducerade till 2-1 efter en kontring. Skulle jakten bära frukt?

Det gjorde den! 2-2 Mikael Boman i 90:e minuten. Sadat Karims inspel trycktes in i krysset av Bosse! Dock minst sex minuters tillägg.

Mycket nära 2-3 när Alexander Johanssons inlägg togs undan precis framför Mikael Boman i 92:e minuten och hörna nummer 13. Det slutade med hörna nummer 14. Den skarvades mot mål av någon och Sixten Mohlin fick sträcka ut lite granna för att freda målet.

Matchens sista chans fick HBK när Samuel Kroon nickade över.
Stark upphämtning av Bollklubben!

Örgryte IS - Halmstads BK, 2-2 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Kazper Karlsson (Alexander Johansson, 83), Erik Ahlstrand, Simon Lundevall (Emil Tot-Wikström, 79) - Villiam Dahlström (Mikael Boman, 64), Sadat Karim
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Jonathan Svedberg, Marcus Olsson,
Mål 1-0 (18) Sargon Abraham (Hampus Dahlqvist), 2-0 (58) Niklas Bärkroth (Jonathan Azulay), 2-1 (86) Alexander Johansson (Emil Tot-Wikström), 2-2 (90) Mikael Boman (Sadat Karim)