Notiser efter Dalkurd-HBK

Det var glad stämning på Studenternas IP i går, bland både spelare och de trettiotal supportrar (tack för att ni kom!) som tagit sig till matchen. En härlig och oerhört viktig seger för de vackra blåsvarta.
SEGERN MOT DALKURD var den första på bortaplan mot det helvita laget. Två gånger tidigare har det blivit 0-1, då laget har haft hemmaplan i Borlänge och Gävle, innan det blev 1-1 för två år sedan på Studenternas. Nu visade ”Alle” och hans vänner att man kan ta tre poäng även mot dessa på bortaplan.

DET VAR DEN SJÄTTE MATCHEN på Studenternas för HBK då även IK Sirius har arenan som hemmaplan. HBK hade en seger på arenan sedan tidigare och det var 1974 när Ingvar Andersson gjorde enda målet mot Sirius.

HÄRLIGA COMEBACKER blev det för Jonathan Svedberg och Phil Ofosu-Ayeh. De spelade båda sina första seriematcher sedan sina skador. Senaste matchen för ”Jonte” var i december 2020 medan det för Phil var första matchen sedan i april 2021.

STARKA PÅ BORTAPLAN ÄR HBK efter att de spelat sin sjätte raka tävlingsmatch på bortaplan utan förlust. I fjor avslutade de serien med 0-0 mot Malmö FF innan de slog HIF i kvalet på Olympia. I årets cupspel blev det oavgjort både mot BP och Djurgården innan de i seriepremiären knep en poäng borta mot Örgryte. Kan vara en bra känsla att ha med sig eftersom även nästa match är på bortaplan mot Örebro.

I GÅRDAGENS MATCH VAR DET FEM egna spelare som var med i startelvan. Lägg därtill att ytterligare fyra fick göra inhopp denna vårvarma måndag. I denna match var medelåldern 28,18 år på startelvan.

GÅRDAGENS SEGER VAR HBK:s 83 genom tiderna i Superettan av totalt de 153 matcher man spelat. Målskillnaden på dessa matcher är i klar HBK-favör 262-155.