Matchdax: Örebro SK - HBK

Under måndagseftermiddagen beger sig HBK norrut till Örebro för spel i morgon kväll på Behrn Arena mot Örebro SK. Avsparkstid kl. 19.00 och matchen sänds på Discovery+.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Än en gång är det bortamatch, den tredje för året.
- Det är tredje bortamatchen på de fyra första matcherna vilket är en unik serieöppning. Vi ska möta alla lag hemma och borta så det innebär att vi får fler hemmamatcher sen.

Örebro åkte ur Allsvenskan ifjor, sparkade tränaren efter första matchen men har sen vunnit två raka matcher.
- ÖSK är ett spelskickligt lag och de har en väldig hög skicklighet inte minst på de fyra översta spelarna. De har ett stjärnlag med Superettanmått med enorma meriter på några spelare. Det är en tuff bortamatch men också en härlig utmaning.

Vad förväntar du dig för matchbild på Behrn Arena?
- Jag tror båda lagen vill se sig själva att ha initiativet i matchen, så det kan nog bli lite slagväxling i matchen tror jag. Båda lagen kommer att vilja gå framåt tydligt för trean. Jag tror att matchen efter hand kommer att öppnas upp, det är min känsla. Deras styrka är omställningar men också skickligheten på de fyra översta spelarna, det är verkligen något att se upp med


TRUPPEN (19 man)

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFO
6. Joel ALLANSSON
7. Simon LUNDEVALL
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
11. Samuel KROON
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
17. Phil OFOSU-AYEH
18. Emil TOT WIKSTRÖM
21. Andreas BENGTSSON
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
27. Melvin SJÖLAND
28. Johan GUDMUNDSSON
29. Oscar MURRO


I FAROZONEN

Avstängd vid nästa gula kort: Sex spelare har ett kort men blir inte avstängda vid nästa kort.POÄNGLIGAN

2+0  Mikael Boman
2+0  Alexander Johansson
0+2  Sadat Karim
0+1  Samuel Kroon
0+1  Emil Tot WikströmNOTERAT

MALKOLM NILSSON SÄFQVIST höll sin första nolla när HBK hösten 2017 vann på Behrn Arena med 1-0. Förra året gjorde han sin 100:e seriematch mot ÖSK just på Behrn Arena.

JOSEPH BAFFO DEBUTERADE i HBK när han var med i seriepremiären 2014 mot ÖSK på bortaplan. Dock var det en tryckt stämning då en Djurgårdssupporter samma dag hade misshandlats till döds i Helsingborg inför en match.

DET BLIR DEN TIONDE MATCHEN på Behrn Arena mellan lagen. Lagen har vunnit fyra matcher var medan en match slutat oavgjort.

OM ALEXANDER BERNTSSON FÅR SPELA så gör han sin 100:e match i Superettan för HBK.

DETTA ÄR DET FÖRSTA MÖTET i Superettan mellan lagen. Förutom två möten i Kvalsvenskan 1991 så har de tidigare bara mötts i Allsvenskan.

TRE AV FYRA MÅL I ÅR är gjorda av avbytare. Två av dessa är av Alexander Johansson. Ytterligare tre spelare har gjort två mål genom tiderna i Superettan efter att de blivit inbytta: Johan Oremo, Rasmus Wiedesheim-Paul och Crespo Kamara. Totalt har avbytare i HBK gjort 15 mål efter inhopp i Superettan.