HBK tappade ledning till förlust

Det svänger om HBK. I premiären blev 0-2 underläge till 2-2. I matchen mot Norrby IF tappade man en 1-0 ledning till förlust 1-2.
Inför matchen hade Magnus Haglund gjorde två förändringar i startelvan. Mikael Boman och Emil Tot Wikström fick chansen medan Villiam Dahlström och Simon Lundevall fick lämna plats.

Första riktiga chansen hade Joseph Baffo (7) när han på uppstuds sköt  Erik Ahlstrands frisparksinlägg en bit över
.
Malkolm Nilsson Säfqvist fick en stund senare visa framfötterna när han (13) med en fin fotparad klarade Ekin Buluts nick från nära håll.

Det var mycket duellspel och kamp och bortamålvakten hade problem efter en hörna (25) när Mikael Boman fick till en nick som skapade problem men utan resultat.

Bättre resultat kom i 41:a minuten. Thomas Boakye vann en boll ute på kanten på mittplan, spelade till Erik Ahlstrand som direkt förlängde till Emil Tot Wikström. Han drev sig inåt innan han spelade ut till Samuel Kroon som med ett perfekt inlägg nådde Mikael Boman mot bakre som med en hård nick fick in bollen i mål via en sidledsförflyttande målvakts händer.

- Ett fint inlägg där jag går mot bakre. Jag hade ingen jättebra vinkel men han kastar in den, säger Boman som tyckte att det var mycket kamp och andrahandsdueller ute på plan under första halvlek.

Innan halvleken var över hade även Emil Tot Wikström ett bra skott med vänstern som målvakten längs marken vid tag i med fingertopparna.

Magnus Haglund summerade första halvlek i pausen:
- En match som erbjuder mycket kamp och det gäller verkligen att vara där och plocka upp bollarna när de ramlar ner. Inför andra vill jag ha lite mer djupledsspel. Första är godkänd men vi kan än bättre.

Första chansen i andra kom en kvart in i denna när Emil Tot Wikström i en omställning spelade ut till Mikael Boman till vänster. Han slog ett inlägg som gick precis förbi anstormande Samuel Kroon och Sadat Karim.

Bara minuterna senare hade Norrby en bra chans på ett inspel från högerkanten och där Ekin Burut fick till ett skott men där Malkolm Nilsson Säfqvist med en parad kunde rädda till hörna. Men i 70:e minuten kom kvitteringen på en av Norrbys alla hörnor där de är starka. Nicklas Savolainen vann en luftduell och kunde nicka in ”Malles” ena hörn utan chans för HBK-målvakten,

Samuel Kroon hade sen dubbla lägen (76) när han först sköt i ribban och nickade returen strax utanför. Efter det gjorde HBK ett dubbelbyte när man tog in Lundevall och Alexander Johansson i stället för Boman och Tot Wikström.

Men det var Norrby som fick utdelning och Anton Wede kunde göra 2-1 på ett vänsterskott inne i straffområdet och som satt i Malkolms ena hörn.

Magnus Haglund gjorde ett nytt dubbelbyte. Ut med Kroon och Karlsson, in med Berntsson och Dahlström. Gotlänningen tog Kroons plats på kanten medan Berntsson gick upp på topp.

HBK försökte trycka på och i en omställning (88) blev gamle bollklubbaren Perparim Beqaj ren med Malkolm som svarade för en fotparad till hörna.
Under de fyra tilläggsminuterna fick Sadat Kroon ett skottläge med bollen gick strax över och därmed var hoppet ute.

HALMSTADS BK – NORRBY IF  1 – 2

Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon (Villiam Dahlström, 84), Erik Ahlstrand, Kazper Karlsson (Alexander Berntsson, 84), Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 76) – Mikael Boman (Alexander Johansson, 76), Sadat Karim
Avbytare: Malte Påhlsson, Pontus Carlsson, Jonathan Svedberg
Mål: 1-0 (41) Mikael Boman, 1-1 (70) Nicklas Savolainen, 1-2 (79) Anton Wede
Domare: Richard Sundell
Publik: 2 633 (Örjans vall)